"Uludere'de Emri Kimin Verdiği Biliniyor Ama Açıklanamıyor"

Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hasan Köni Uludere'de yaşanan olayla ilgili emrin kim tarafından verildiğinin herkes tarafından bilindiğini ancak açıklanamadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Üniversitesi'nde düzenlenen, "Büyük Devletlerin Perspektifinde İran ve Suriye Ekseninde İnsan Hakları" konulu konferansa konuk olan Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hasan Köni Uludere'de yaşanan olayın ülkenin uluslar arası hukuk alanında elini kolunu bağladığını söyledi. Uludere'de emri kimin verdiğini herkesin bildiğini ancak kimsenin bunu söyleyemediğini dile getiren Köni, "Uluslar arası hukuk artık öyle bir hale geldi ki güçlü devletler bu hukuku istedikleri gibi şekillendirebiliyorlar. Hatta kendi iç meselelerinizi dahi uluslar arası bir noktaya taşıyıp sizin elinizi ayağınızı bağlıyorlar. Bunun en yakın örneği ise Uludere'de yaşanan olaydır. Orada uçaklara kimin emir verdiğini herkes biliyor. Ancak çıkıp kimse bir şey söyleyemiyor. Eğer bu konuda emrin kimden çıktığı belirtilirse beraberinde çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Bu olay devletin elini kolunu da bağlamış durumdadır. Bir daha benzeri bir hava operasyonun yapılması mümkün değildir. Uçaklar gidip dağı taşı dövüp geri geliyor" dedi.

"AB ve ABD'ye Sen Ne Yapıyorsun Diye Soran Var mı ?"

Uluslar arası hukuku gelişmiş ülkelerin kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıklarının üstüne basan Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hasan Köni, "Uluslar arası hukuk AB ülkelerini de ABD'yi de kapsıyor. Peki siz hiç onların hapishanelerinde tutuklulara nasıl davranıldığını sorabilen ülke gördünüz mü. ABD'de ki hapishanelerde yaşananları herkes biliyor. Oysa gidip kimse oraları denetleyemiyor. Ama onlar Uluslar arası hukuku bahane edip geliyor ve sizin her yerinizi inceliyorlar. Hatta yaptırımlar uyguluyorlar" diye konuştu.