TİGEM Çiçek Üssü Oluyor

TİGEM'in Yalova'da ki bin 541 dönümlük arazisi Ankara’da yapılan ihale ile sahibini buldu. İhaleyi yıllık 1 milyon 100 bin TL kira bedeli veren 39 ortaklı Yalova Garden kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

İhaleyi, "Yalova'nın projesi kazandı" sözleri ile değerlendiren Yalova Garden Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul 39 olan ortak sayısını 60'a çıkartacaklarını da dile getirdi. TİGEM'in Yalova'da ki bin 541 dönümlük arazisine çiçekçilik üssü yapmak için talip olan Yalova Garden geçtiğimiz günlerde ihaleye katılım için yeterlik almıştı. İhale dün Ankara'da TİGEM Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Araziye talip olduklarını daha önceden duyuran 3 firma ise projelerinin uygun bulunmaması gerekçesi ile yeterlilik alamayınca ihaleyi Yalova Garden kazandı. Sonuçtan çok mutlu olduklarını vurgulayan Yalova Garden Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul yaptığı açıklamada, "Bizim dışımızdaki diğer firmaların projeleri uygun bulunmadığından yeterlilik alamadılar. O nedenle 1 milyon 100 bin TL'lik yıllık kira bedeli ile ihaleyi biz kazandık. Bunda orasını çiçekçilik üssü yapacak olmamız ve Yalova'lı bir firma olmamız etkili oldu. Şu noktadan sonra ihalenin onaylanmasını bekliyoruz. İhalenin onaylanmasının ardından TİGEM Genel Müdürlüğü'nden gelecek olan bir ekip Yalova'da bize yer teslimini gerçekleştirecekler. Bunun da 10-15 gün içerisinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz" dedi.

"Yalova'yı Kucaklıyoruz"

Projenin Yalova'nın projesi olduğunu dile getiren Yalova Garden Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, "Firmamız şu anda 39 üyesi var. Ancak biz bu proje ile tüm Yalova'yı kucaklayacağımızı her defasında dile getirdik. Bu sözümüzün arkasındayız. Üye sayısını 60'a çıkartma kararı aldık. Gelen tüm talepleri değerlendireceğiz. Kapılarımız herkese açık" diye konuştu.