TCG Anadolu Vatandaşların İlgi Odağı Oldu

Dünyanın ilk SİHA gemisi olma özelliğini taşıyan TCG Anadolu, Yalova açıklarına demirleyerek hem eğitim hem de lojistik hizmetlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

2016 yılında yapımına başlanan ve 2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle hizmete giren gemi, Yalova halkının da merakını uyandırdı.

TCG Anadolu, filosunun büyük bölümü SİHA’lardan (silahlı insansız hava aracı) oluştuğu için “dünyanın ilk SİHA gemisi” olarak anılıyor. Gemi, çok amaçlı amfibi hücum gemisi olarak hem deniz hem de hava operasyonlarına katılabiliyor. Gemi, aynı zamanda bir hastane gemisi olarak da kullanılabiliyor.

Yalova açıklarında demirleyen TCG Anadolu, vatandaşların da ilgisini çekti. Yalovalılar, gemiyi cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile görüntüleyerek sosyal medyada paylaştılar. Bazı vatandaşlar ise gemiyi yakından görmek için sahile indiler. Gemiye ziyaretçi kabul edilmediği için vatandaşlar gemiyi uzaktan izlemekle yetindiler.

TCG Anadolu’nun Yalova’da ne kadar kalacağı ve hangi faaliyetleri yapacağı ise henüz açıklanmadı. Geminin önümüzdeki günlerde yeni görevlere hazırlandığı belirtildi.