Seçmen Kâğıtlarının Dağıtımına Başlandı

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlara ait seçmen kağıtlarının dağıtım işlemine başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların seçmen kağıtlarının muhtarlığa ulaştığını, dile getirdi. Vatandaşların seçmen kağıtlarını ister muhtarlıklardan isterlerse Yüksek Seçim Kurulu’nun www.ysk.gov.tr adresinden alabileceklerini ifade eden Kandemir, “Seçmen kağıtlarının dağıtımına başladık. Vatandaşlarımız bağlı bulundukları muhtarlıklara giderek seçmen kağıtlarını imza karşılığında teslim alabilirler. Ancak artık muhtarlıklara gitmek de şart değil. Seçmen kağıtları www.ysk.gov.tr adresinde de indirilebiliyor”

Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, “Bazı muhtarlarımız da seçmen kağıtlarını ev ev dağıtmayı tercih ediyor. Bu sayede vatandaşlar da muhtarlıklara gitmekten kurtulabiliyor. Elbette bu mahalledeki nüfusla ilgili bir durum. Yüksek nüfusa sahip mahallelerde oy pusulalarını ev ev dağıtmak çok zor ve zaman alıcı olabiliyor. O nedenle bu seçimde bu durum muhtarların tercihine bırakıldı. Ben seçmenleri oy kullanmaya gitmeden önce mutlaka gerek muhtarlıklardan seçmen kağıtlarını ve gerekse www.ysk.gov.tr adresinde seçmen kayıtların mutlaka kontrol etmeleri yönünde uyarıyorum” diye konuştu.