Samanlı’da Toplu Taşımaya Yargı Engeli

Yalova Belediyesi'nin mücavir alanı olan Samanlı Köyü'ne toplu taşıma yapma kararı yargıya takıldı. Bursa İdare Mahkemesi toplu taşıma yapılması kararı için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Belediyesi'nin Samanlı Köyü'nde toplu taşıma yapma kararı alması tartışmalara neden olmuştu. Bunun üzerine Yeşil Samanlı Birlik Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından 1. Bursa İdare Mahkemesinde Yürütmeyi Durdurma istemi ile dava açılmıştı. Yaklaşık 4 aydır süren dava sonrasında talebi yerinde bulan mahkeme Yalova Belediyesi'nin Samanlı Köyü sınırları için aldığı toplu taşıma kararına yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar en geç 30 gün içerisinde uygulanacak. Ayrıca Yalova Belediyesi tarafından oluşturulacak bir komisyon, İl Trafik Komisyonu ile ortaklaşa olarak Samanlı Köyü’nün toplu taşıma ihtiyacının olup olmadığını tespit ederek raporu mahkemeye gönderecek.

"Kanunsuzluk Ortaya Çıktı"

Yargı kararını Yalova Belediyesi’nin hukuksuzluğunu ortaya koyduğunu söyleyen Yeşil Samanlı Birlik Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Tayfur Demir ise " Kanunsuz iş yaptıkları ortaya çıktı. İl Trafik Komisyon karar verir. Biz Yalova Belediyesi’ne bağlıyız ama mahallesi değiliz. Bu karardan sonra belediye otobüsünün köye girmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"Taşımaya Devam Edeceğiz"

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz ortada bir hukuksuzluğun değil işlem eksikliğinin olduğunu söyleyerek, "Eksik yapılan bir işlem var. Hukuksuzluk söz konusu değil. Bundan sonraki süreçte İl Trafik Komisyonu burada toplu taşıma ihtiyacı olup olmadığını belirleyecek. Ancak orada toplu taşıma ihtiyacının olduğu bir gerçektir. İl Trafik Komisyonunun kararını vermesini ardından biz yeniden Samanlıya toplu taşıma yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.