Sağlık Çalışanları Zam İstedi

Sağlık-Sen Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, toplu sözleşme görüşmelerinde öncelikli taleplerinin döner sermayeden kaynaklı ücret adaletsizliğinin son bulması olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapan Özer açıklamasında, 6. Dönem toplu sözleşmede lütuf değil, hakları olanı istediklerini kaydetti. Sağlık-Sen olarak haklı taleplerinin kabul görmesi için mücadele vereceklerinin altını çizen Özer, “Güçlü sağlık sistemini çalışanın kangren hale gelen sorunlarıyla yarınlara taşımak mümkün değildir” dedi.

Kovid-19 salgını döneminde yaşananların herkes tarafından bilindiğini aktaran Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, bütün sağlık çalışanlarının bu süreçte can kurtarmak için mücadele ettiğini dile getirdi. Memur-Sen olarak 2022 için yüzde 21, 2023 içinse yüzde 17 zam teklifinde bulunduklarını ve ilaveten her yıl için yüzde 3 refah payı teklif ettiklerini anımsatan Özer, geçen yılların kayıplarını telafi edebilmek adına da 600 lira seyyanen zam istediklerini bildirdi.

Sağlık Çalışanlarının talepleri

Sağlık çalışanları adına teklifte bulundukları bazı maddeleri de paylaşan Halil İbrahim Özer, “Bizim en öncelikli talebimiz sağlık çalışanlarının döner sermayeden kaynaklanan yaşadığı ücret adaletsizliğinin bir an önce son bulmasıdır.” dedi.

Bu kapsamda farklı hastanelerde çalışanlar arasında ücret farkları olabildiğini söyleyen Özer, “Bu farkların ortadan kaldırılarak adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının sağlıkta yeniden inşa edilmesi gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Kamuoyunda sağlık çalışanlarının çok yüksek ücret aldıklarına dair algı olduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını belirten Özer, “Hemşire ile eşit statüde çalışan başka bir kamu görevlisinin almış olduğu ücret arasındaki fark 700-800 TL’ye ulaşmış durumda. Bu ücret adaletsizliğinin toplu sözleşmede mutlaka ortadan kaldırılması gerekir. Bu nedenle ek ödemelere en az yüzde 40 oranında artış olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de sağlık çalışanı istihdamının az olduğunu, mevcut personelin fazla çalıştırıldığını ve nöbet tutturulduğunu ileri süren Sağlık-Sen Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, nöbet ücretlerine en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini savundu.

Sözleşmeli statüde çalışanların kadroya geçirilmesini de isteyen Özer, “Aynı okuldan mezun olanların, aynı çatı altında farklı adlar altında istihdam edilmesine mutlak suretle son verilmelidir. Süresiz sözleşmeliler, vekil ebe hemşireler, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanları, 3+1 kadro sistemine aktarılmalı ve 3 yılını doldurmuş olanlar kadroya geçmelidir” açıklamasını yaptı.