Romanların Sorunlarını Dinlediler

Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı ve Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Arif Laçin, 8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla Roman dernekleri ve Roman vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

 Atçı ve Laçin, Roman kültürünün korunması ve yaşatılması için çalıştıklarını belirttiler.

8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı ve Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Arif Laçin, Roman dernekleri ve Roman vatandaşları ziyaret ettiler.  Burada Roman vatandaşlara hitap eden Yalova Vali Yardımcısı Atçı, Roman kültürünün toplumumuza katkılarını vurgulayarak, Roman vatandaşların yaşadığı eğitim, istihdam ve iskan gibi sorunların çözümü için çalıştıklarını belirtti. Atçı, "Roman vatandaşlarımızın her türlü ayrımcılık zeminin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 8 Nisan günü 'Romanlar Günü' olarak kutlanmaktadır. Biz de bu vesileyle Roman dernekleri ve Roman vatandaşlarımızı ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu göstermek istedik." dedi.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Laçin ise Roman vatandaşların sorunlarının çözümü için İl Müdürlüğü olarak her zaman destek verdiklerini ifade etti. Laçin, "Roman vatandaşlarımızın sorunları bizim sorunlarımızdır. İl Müdürlüğümüz olarak onların eğitimden istihdama, kültürden spora kadar her alanda gelişmelerini sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün de Roman dernekleri ve Roman vatandaşlarımızla bir araya gelerek istişare ettik." diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Roman dernekleri ve Roman vatandaşları ise Vali Yardımcısı Atçı ve İl Müdürü Laçin'e teşekkür ederek, sorunlarını ve taleplerini aktardılar.