Otoyol Ve Osmangazi Köprüsü'nün Güvenliği Jandarmaya Devredildi

Yalova'da otoyol ve Osmangazi Köprüsü’nün denetim ve kontrol görevi, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nden Yalova İl Jandarma Komutanlığı’na devredildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:00
yalovamiz.com

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni trafik yönetmeliği kapsamında, ülke genelindeki tüm karayollarının trafik denetleme ve kontrol sorumluluğu emniyet birimlerinden alınıp jandarmaya devredildi. Bu düzenlemeyle, Yalova’da otoyol ve Osmangazi Köprüsü'nün güvenliği de Jandarma Komutanlığı'na geçti.

Altınova’daki Yalova Otoyol Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen devir teslim törenine, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın ve Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar katıldı. Vali Hülya Kaya, törende jandarma personeline hitap ederek, jandarmanın bu yeni görevinde başarılar diledi.

Bu düzenleme ile artık karayollarında polis yerine jandarma ekipleri trafik denetim ve güvenlik görevlerini üstlenecek. Yeni yönetmelik kapsamında, jandarma ekipleri tüm yurtta trafik ve denetleme faaliyetlerini sürdürecek.