Otizimli Miniklere Eğlenceli Etkinlik

Yalova Gençlik Merkezi, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Yalova Özel Eğitim Anaokulu’ndaki Otizimli miniklere yönelik eğlenceli etkinlikler düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Gençlik Merkezi, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü unutmadı. Yalova Özel Eğitim Anaokulu’ndaki Otizimli minikler için eğlenceli etkinlikler hazırlayan gençlik merkezi üyeleri, okula giderek miniklerle bir araya geldi. Yüz boyama ve palyaço etkinlikleri ile minikleri sevindiren gençlik merkezi üyeleri, onlarla oyunlar oynayarak güzel bir gün geçirmelerini sağladı.

Etkinliklerden çok memnun kalan minikler, Yalova Gençlik Merkezi üyelerine sarılarak teşekkür etti. Miniklerin aileleri de gençlik merkezi üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, “Çocuklarımızın böyle güzel bir gün yaşamasını sağladınız. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Otizimli çocuklarımızın da toplumun bir parçası olduğunu gösterdiniz. Allah sizden razı olsun” dediler.

Yalova Özel Eğitim Anaokulu yetkilileri ise otizmin bir hastalık olmadığını ve halkın bu konuda bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu belirttiler. Yetkililer, “Otizmli çocuklarımız özel eğitimle birçok beceriyi kazanabiliyorlar. Onların sosyal hayata katılmaları ve toplum tarafından kabul edilmeleri için farkındalık oluşturmak gerekiyor. Bu anlamda Yalova Gençlik Merkezi’nin düzenlediği etkinlik çok anlamlı ve değerli. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.