OSB’den Hem Eğitime, Hem Üretime Hem De Sosyal Hayata Tam Destek

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde ilimizin ve ülkemizin ekonomisinden, yerli ve milli üretimine, eğitiminden istihdamına ve sosyal yaşamına kadar birçok alanda katkılar üretecek olan yapıları hızla yükselmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 10:52
yalovamiz.com

Yalova Makine İhtisas OSB ülkenin ekonomik zorluklarına rağmen bölgenin sanayi potansiyelini ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunacak olan devasa yapılar ve projeler hız kesmeden devam ediyor. Tamamlandığında ve tam kapasite ile hizmete girdiğinde 25 bin kişinin istihdam edileceği OSB’de Yalova Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında eğitim verecek Makine, Endüstri, Elektrik, Elektronik Mühendisliği binası ciddi bir yol almış durumda. Nitelikli İstihdam Merkezi ise tamamlanarak geleceğimizin teminatı olan gençlere hizmet vermeye başladı. Ülke ekonomisine yerli ve milli üretimle katkılar sunacak ve hedeflenen 25 bin istihdama alan açacak fabrika ve üretim tesisleri de bütün zorluklara rağmen birbiri ardına yükseliyor. Çarşı Projesi ise sadece OSB ile sınırlı kalmayarak ilin sosyal hayatına da katkı sunacak bir diğer önemli yatırım olarak an be an ilerlemesini sürdürüyor.

Amaçlarının ülke ekonomisine katkı sunmak olduğunu ifade eden Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “OSB içerisinde sadece üretim yapacak olan fabrikalar ve tesisler değil, okullarımız ve sosyal projelerimiz de hızla yükselmeye devam ediyor. Tüm zorlu şartlara rağmen ilerlememizde her hangi bir durma ya da gecikmeye imkan tanımıyoruz. Bu anlamda yatırımlarını özveri ile sürdüren tüm yatırımcılarımızı da yürekten kutluyorum. Bizler ülkemizin ekonomisine yerli ve milli üretimle katkı sunmak adına yola çıktık. Elbette ülke ve ilimizin ekonomisine üretimimizle katkı sunarken buralarda oluşan alanlarda da çok ciddi bir istihdam sağlayacağız. Yalova Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında mühendislik fakültesi binamız da yükselmeye devam ediyor. Eğitime desteğimiz bununla da kalmayarak pilot okulumuz olan Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de her alanda yanında olmayı sürdürüyoruz. Derdi vatan ve millet olan insanlar olarak durmadan yorulmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.