Öğrenci Yurdunda Geri Sayım Başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon Çınarcık yolu üzerinde inşa edilen 664 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatının tamamlandığını yurdun en geç 1 ay içerisinde açılacağını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova’da üniversite öğrencilerinin barınma sorununu büyük oranda ortadan kaldıracak olan 664 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunda son rötuşlara geçildi. 37 bin m2 kare alan içerisinde yer alan KYK yurdunda, 400 kişilik yemekhane, 210 kişilik konferans salonu, genç ofis merkezi, 6 tane çok amaçlı salon, yönetim binası, sağlık hizmetlerinin yapılacağı revir, bahçede ise basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor. Çınarcık yolu üzerinde yer alan yurtta incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan yurdun en geç 1 ay içerisinde açılacağı müjdesini verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kalyon, “KYK yurdu üniversite tercihlerini de etkileyen bir durum. Öğrenciler tercih yapmadan önce kalacakları yurdun konforunu ve sosyal imkanlarını araştırıyorlar. Yeni yapılan KYK yurdu ile öğrencilerimiz sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle desteklenecek. Dere Mahallesi’nde bulunan yurtlarımızı da buraya taşımış olduk. Oradaki imkanlarımız biraz daha kısıtlıydı. Bakanlığımızın KYK yurdu standardında değildi. Yurdumuzun kullanımında önceliğimiz kız öğrencilerimiz olacak. Yurdun ekipman desteği, donatım malzemelerinin temini ve bahçe düzenlemesinin ardından kullanıma hazır hale gelecek. Genel Müdürlüğümüzün amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için yurtlar yapmak ve bunların işletmesini sağlamak, beslenme yardımı yapmak, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle milli ve manevi gelişmelerine katkı sağlamak, yükseköğrenim öğrencilerine kredi veya burs vermek, öğrencilerin yükseköğrenimlerini kolaylaştırmaktır. Bu doğrultuda yeni yapılan yurdumuz lüks otel konforunda. Yeni bina hem ulaşım hem de donanım anlamında öğrencilerimize büyük avantaj sunacak” dedi.