Mustafa Balta Son Yolculuğu’na Uğurlandı

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mustafa Balta, geçirdiği beyin damarı tıkanması sonucu hayatını kaybetti. Balta'nın cenazesi Yalova Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Saadet Partisi GİK üyesi Mustafa Balta, bir süre önce İstanbul'da özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Tedavi gördüğü hastanede dün durumu ağırlaşan Balta, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Balta'nın cenazesi Yalova Merkez Camisi'ne getirildi. Cenaze namazına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile CHP Milletvekili adayları Tahsin Becan ve Mehmet Gürel, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından söz alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise duygu yüklü bir konuşma ile Balta’ya veda etti. Karamollaoğlu, “Yıllardır tanıdığım, birlikte hizmet ettiğimiz ve çok sevdiğim bir dostumu kaybetmenin acısını yaşıyorum. Son görüştüğümüzde kendisini epeyce zayıf görmüştüm. Zaman bu kadarmış. Kendisi her zaman camiamızda hayırla yad edilecektir. Bu herkese nasip olmaz. Ayrıca Ramazan ayında ve Kadir Gecesi’nde hakka yürümesi de yine herkese nasip olan bir şey değil. Biz hakkımızı ona helal ettik. İnşallah o da haklarını bizlere helal etmiştir” dedi.

Konuşmanın ardından sevenlerinin omuzlarına alınan Mustafa Balta'nın naaşı Yalova Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

Saadet Partisi GİK üyesi Mustafa Balta, Yalova'da sevilen ve saygı duyulan bir isimdi. Partinin kurucularından olan Balta, uzun yıllar Yalova il başkanlığı görevini yürütmüştü. Balta ayrıca Yalova Belediye Meclis Üyeliği de yapmıştı.