Mevlid’i Nebi Haftası Kutlandı

Mevlid-i Nebevi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yalova Müftülüğü tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Programda YAÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammet Beyler de, “Peygamberimiz, iman ve istikamet” konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Mevlid-i Nebevi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu çerçevede Yalova Müftülüğü tarafından RDKM’de bir program düzenlendi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, davetliler, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk bir selamlama konuşması yaparak programa katılanlara teşekkür etti.

Yılmaztürk’ün ardından sahneye gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğumu ile insanlığın içerisine düştüğü cehaletten kurtulduğunu söyledi. Mevlid-i Nebevi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı da kutlayan Vali Kaya konuşmasında, “Mevlid-i Nebevi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile bir araya geldik. Kainatın efendisine ümmet olma şerefine nail olma duası ile herkesi selamlıyorum. Sarsılmaz bir imanla onun elçiliğine ve getirdiklerine şehadet eden ve onun varlığında istikamet bulan, onun sünneti üzerine hayat kuran tüm mümin gönüllerin Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik ediyorum. İçinde bulunduğumuz çağın karanlığından bizleri aydınlığa çağıran bu kutlu davete icabet eden herkese muhabbetimi sunuyorum. Çağları aşan, asırlardan taşan bu kutlu daveti aldığı günden beri İslamiyet’in bayraktarlığını yapan aziz Türk milletinin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum. Kainattaki her şeyin yüzü suyu hürmetine yaratıldığı 18 bin alemin Mustafa’sı, Allah’ın habibi, insanlığın kurtarıcısı, Amine’nin yetimi, Fatıma’nın babası, Hatice’nin eşi, Ebubekir’in yol arkadaşı efendimize binlerce salat ve selam olsun. Bizler biliyoruz ve inanıyoruz ki onun teşrifi ile alemler şereflendi. Dertler deva buldu. Hak geldi, batıl zail oldu. Zulmün kaleleri yıkıldı. Onun teşrifi ile kız evlatları diri diri toprağa gömülmekten kurtuldu. Siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğü kalmadı. Üstünlük yalnız takva ile taçlandı. Onun teşrifi ile kuruyan çöller yeşerdi, umutlar çoğaldı, vicdanlar tazelendi, insanlık içinde bulunduğu cehaletten, karanlıktan kurtuldu. Onun teşrifi ile ilahi kitabımız Kuran’ı Kerim’in ışığında yolumuz aydınlandı. Gönüller hayat buldu, şifa buldu, dünyaya barış ve esenlik geldi. “ dedi.

Vali Kaya’nın konuşması sonrasında Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya bir tablo hediye edildi. Programda Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in(SAV) hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi de gerçekleştirildi.  Program Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammet Beyler’in, “Peygamberimiz, iman ve istikamet” konulu konferansı ile devam etti.