Korulu Çiftçilere Sera Naylonu Desteği

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yalova İli Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi” kapsamında Koru beldesindeki çiftçilere sera naylonu dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Proje ile örtü altı üretim yapan çiftçilerin maliyetleri azaltılacak, üretimleri arttırılacak ve kaliteli ürün elde edilecek.

Yalova tarihindeki en büyük tarımsal proje olan “Yalova İli Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi” kapsamında Koru beldesindeki çiftçilere sera naylonları dağıtıldı. Dağıtım törenine AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar katıldı.

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde düzenlenen törende konuşan Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, projenin bütçesinin yüzde 50’sinin Tarım ve Orman Bakanlığı, yüzde 25’inin Yalova İl Özel İdaresi ve yüzde 25’inin de çiftçi katkı payından oluştuğunu belirtti. Parıldar, “Proje bütçemiz toplam 7 milyon TL’dir. Bugün 223 üreticiye yaklaşık 360 dekarlık alanda sera örtüsü yenilemesi yapmak üzere 112 ton sera naylonu dağıtımı yaparak bütçemizin 5,8 milyon TL’sini kullanmış olacağız. Bütçenin kalan kısmını ise ikinci etapta kullanacağız” dedi.

Parıldar, projenin Yalova tarihindeki en büyük tarımsal proje olduğunu vurgulayarak, “Bu proje ile örtü altı üretim yapan çiftçilerimizin maliyetlerini azaltmayı, üretimlerini arttırmayı ve kaliteli ürün elde etmelerini hedefliyoruz. Bu proje ile hem çiftçilerimiz hem de Yalova ekonomisi kazanacak” diye konuştu.

Çiftçiler ise, sera naylonu desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Özellikle son zamanlarda maliyetlerin artışından dolayı ciddi bir maliyeti olan sera naylonu temininde zorlanıyorduk. Bu konuda bize sağlanan bu imkandan dolayı Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaremize çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Törende AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, çiftçilere sera naylonlarını birlikte dağıttılar.