Kestane Ocağa Düştü

Kışın habercisi kestaneler ocağa düştü. Köşe başlarında kavrulmaya başlanan kestaneler vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Bir B vitamini deposu olan kestane kış aylarında vücut direncini arttırarak hastalıklara yakalanmanın önüne geçiyor. "Kestane Kebap Yemesi Sevap" sözleri ile satılan ve kışın habercisi sayılan kestaneler kavrulmaya başlandı. Halkın yoğun olduğu yerlerde kurdukları ocaklarda kestaneleri pişirip satmaya başlayan esnaflar ise ilgiden memnunlar. Kestanenin bu mevsimlerde bir nostaljiye dönüştüğünü vurgulayan kestane satıcısı Abdullah İkizek, "Kestane kış günlerinin olmazsa olmazıdır. Gerek tezgahlarda kavrulsun gerek evlerde pişirilsin bu mevsimde hep en çok talep gören yiyecektir. Vatandaşlar ocakta pişen kestanenin kokusuna kapılıp kestane almadan geçmiyorlar. Kesekağıdını 2 TL'den satıyoruz. Vatandaşlarda hem sonbaharın son günlerinin hem de kestanenin tadını çıkartıyorlar" dedi.

B Vitamini Deposu

Besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengin. Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunuyor. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içeriyor.Uzmanların kış günlerinde yenmesini önerdikleri kestane vücuda kuvvet ve enerji veriyor. Cinsel gücü arttırıp, bedensel ve zihinsel yorgunluğu gideriyor. Hastaların iyileşmelerini hızlandırırken kandaki kolesterol oranını da büyük oranda azaltıyor. Uzmanlara göre düşürür karaciğere ve mideye de sorunları olanlarda kestaneyi bol bol yemeliler.