Kenan Engin Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Yalova Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu YTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 11:57
yalovamiz.com

2. tur gizli oylama sonrasında son tura kalan Kenan Engin ve Mustafa Kandemir arasında gerçekleştirilen açık oylamada gelegelerin oylarının çoğunluğunu alan Kenan Engin Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu.

Yalova'da oldukça merak konusu olan Kent Konseyi Başkanlık yarışı gerçekleşen 7. Olağan Genel Kurul sonrasındaki seçimlerle son buldu. Mustafa Kandemir, Kenan Engin, Ali Çolakoğlu, Nurten Anıl ve Halit Okan'ın başkanlığa aday olduğu genel kurul yoğun bir katılıma sahne oldu. 228 delegesi bulunan Kent Konseyinde genel kurula tarihi bir katılım yaşandı. Mevcut delegelerden 207'si yani yüzde 96'sı genel kurula gelerek yeni başkan ve yönetimi belirleyecek olan oylarını sandığa bıraktılar. 3  turlu olarak YTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimin ilk turunda Kenan Engin 80, Mustafa Kandemir 53, Nurten Anıl 33, Ali Çolakoğlu 31 ve Halit Okan ise 5 oy alırken 2 oy boş, 1 oy geçersiz ve 205 oy ise geçerli sayıldı.Kural gereği bir adayın mevcut delegelerin 3/2'sinin oyunu alamamasından dolayı seçimlerde 2. tura geçildi. Yeniden kullanılan oyların sayımı sonrasında ise Kenan engin oylarını arttırarak 101'e çıkardı. 2. turda diğer adaylardan Mustafa Kandemir'e 75, Nurten Anıl'a 15 oy çıkarken diğer adaylara oy çıkmadı. Bu tablo ile geçilen 3. turda ise en çok oyu alan Kenan Engin ve Mustafa Kandemir başkanlık için yarıştı. 2 adayın da oluru ile gerçekleşen açık oylamada delegelerin çoğunluğunun oylarını alan Kenan Engin Yalova Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu. Mustafa Kandemir ise rakibini tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Kenan Engin başkan seçilmesi sonrasında bir kez daha kürsüye gelerek kendisini destekleyen desteklemeyen tüm üyelere teşekkür etti. Vaat ettiği her şeyin arkasında olacağını ifade eden Engin, "Ben Kenan Engin olarak sizlere verdiğim tüm sözlerin arkasındayım. Hiç kimse bana verdiği oydan pişmanlık duymayacak. Kent Konseyinde elimden geldiğince bir ağabey, bir kardeş, bir dost ve sizlere layık bir başkan olarak görev yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.