Kask Kullanımın Önemi Anlatıldı

Yalova Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarını azaltmak için motosiklet kullananlar ve okul servis araçlarına yönelik bir çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 12:09
yalovamiz.com

Yapılan çalışmalar kapsamında “Kaskınla Yol Ver Hayata” ve “Okul Yolunda Her Şey Yolunda” sloganlarıyla afişler asıldı ve broşürler dağıtıldı.

Yalova Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü trafik kazalarında trafik kazalarının azaltılmasını amaçlayan bir çalışmanın startını verdi. Çalışma 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı doğrultusunda yürütülüyor. Bu belge ve plan, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının yüzde 50 oranında azaltılmasını hedefleyen belge ve plan, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Çalışmanın bir parçası olarak 6 Eylül 2023 günü Yalova genelinde yaralanmalı trafik kazalarında büyük bir orana sahip olan motorlu kurye sürücülerine trafik ekipleri tarafından kaskın önemini anlatan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlara motosiklet kullananlar ile okul servis araçlarını kullanan şoförlere yönelik afişler asıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, çalışmanın devam edeceğini ve trafik güvenliği konusunda duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.