Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Başladı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Gıda İşletmelerinde Karekod uygulamasının başladığı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 09:52
yalovamiz.com

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bakanlığın "Tarladan sofraya gıda güvenilirliği" uluslararası yaklaşımı doğrultusunda ülkemizde üretilen gıdaların birincil üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla ülke genelinde gıda işletmelerinin resmi kontrollerini kesintisiz sürdürdüğünü belirtti.

Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirildi. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gıda işletmelerinde karekod uygulaması ile tüketicilerimiz, işletmemizi ziyaret ettiklerinde işletmemizin denetim durumunu karekod aracılığıyla Tarım Cebimde uygulaması üzerinden kolayca sorgulayabilecekler. Bu sayede tüketicilerimiz bilinçli alışveriş yapabilecekler ve gıda güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunabilecekler." dedi.

Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması'nın işletme sahipleri için de önemli bir avantaj olduğunu belirten Parıldar,  "Karekod uygulaması işletme sahiplerimize denetim geçmişlerini takip etme imkanı sağlıyor. Bu sayede işletme sahiplerimiz eksikliklerini daha kolay tespit ederek gerekli düzeltmeleri yapabiliyorlar. Ayrıca, işletme sahiplerimiz bu uygulama sayesinde denetim geçmişlerini belgelendirebiliyorlar." şeklinde konuştu.

Parıldar, Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması'nın Yalova'da gıda güvenliğinin artırılmasına önemli katkıda bulunacağına inandıklarını sözlerine ekledi.