Esnaf İçin El Ele Verecekler

Yalova Belediyesi ile Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) esnafların maliyetine dükkan sahibi yapılmasının önünü açmayı amaçlayan bir proje için prensipte anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk esnaf için taşını elin altına koyacağını söylerken YESO Başkanı Necati Erbul ise bu esnafımız için çok önemli bir adım olur dedi.

Yalova’da yüksek kira bedelleri altında ezilen esnaflara maliyetine işyeri ve sonrasında ise konut yapımını hedefleyen proje için Yalova Belediyesi ve YESO fikir birliği sağladı. Hazırlık aşamasındaki proje sayesinde esnafa önemli bir katkı sunulacağını dile getiren YESO Başkanı Necati Erbul, “Esnafımıza ne yapabileceğimizi ve ne gibi katkılarda bulunabileceğimizi düşünerek Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’la görüştük. Biz esnaf odası olarak bu anlamda da sürekli bir arayış halindeyiz. Bu anlamda esnafımıza pandemi döneminde de bir çok proje ürettik ve bunları hayata geçirdik, destekler verdik. Geçtiğimiz aylarda aklımıza ilk etapta sanayi esnafımız için maliyetine dükkan ve ardından da konut projesi geliştirdik. Bu anlamda Belediye Başkanımızla görüştük. Belediye başkanı ve Yalova Belediyesi’nin desteği olmadan böyle bir büyük bir projeyi hayata geçirmek oldukça zor olur. İlk etapta 60-70 dükkanlık bir bölümü hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlamda belediyeye ait bir arazide bu projeyi kooperatif mantığında hayata geçirebileceğimizi başkanımıza anlattık. Bu sayede ekonomik zorluklar ve özelliklerle de yüksek kira bedelleri altında ezilen esnafımızı rahatlatmış oluruz diye düşünüyoruz. Başkanımız da bu projeye çok olumlu baktı. Kendisi belediyeye kazandırılan bir arsa olduğunu bunun bir kısmına da evi olmayan esnaf için maliyetine konut yapımına destek verebileceklerini bize söyledi. İlk etapta dükkan yapmak ardından da konut yapmak gibi bir projemiz var. Proje hazırlık aşamasında. Bu projeyi belediyemizle birlikte hayata geçirirsek esnafımız açısından çok ciddi bir katkı sunacaktır. Bu anlamda bize destek sözü veren başkanımız Mustafa Tutuk’a da kendim ve temsil ettiğim esnaflarımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Elimizden gelen ne varsa yaparız” Esnafın dükkan sahibi olmasını sağlamayı amaçlayan projede yer alacaklarını ve bu anlamda ellerinden gelen ne varsa yapabileceklerini ifade eden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise, “Sanayideki esnafımıza yönelik bir projemiz var. Bu projenin fikir babası Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Erbul’dur. Bu projeyi bana anlattığında bende bu projeye ortak olabileceğimizi kendisine ifade ettim. Proje esnafımızın maliyetine dükkan sahibi ya da daire sahibi yapılabilmesini hedefleyen bir proje. Biz de Yalova Belediyesi olarak hiçbir menfaat beklemeden esnafımıza destek olmak adına böyle bir projenin içerisinde oluruz. Bizim amacımız maliyetine dükkanlar oluşturabilmek elbette. Burada müteahhit zihniyetinde değiliz. Gerekirse kooperatif olarak da bu projeyi hayata geçirmek için elimizden geleni yaparız. Özellikle kirada olan esnafımızı bu durumdan kurtarmak için bu projenin çok faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.