Erkekliğe İlk Adımı Mehterle Attılar

Esenköy Belediyesi gelenekselleşen sünnet şöleni bu yılda gerçekleştirildi. Beldedeki onlarca çocuk mehtaran eşliğinde erkekliğe ilk adıma atmanın heyecanını yaşadılar.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Esenköy Belediyesi’nin geleneksel sünnet şöleni coşkuyla kutlandı Esenköy Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel sünnet şöleni, onlarca çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi. Sünnet olan miniklere ve ailelerine çeşitli hediyeler sunuldu. Tören, mehteran takımının yürüyüşü ve Kur’an tilaveti ile başladı.

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, törenin açılış konuşmasında bu yıl da geleneksel sünnet şölenini geliştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Temel, “Bu şölen, hem çocuklarımızın hem de ailelerinin unutamayacakları bir anı olacak. Esenköy Belediyesi olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız ve onların sağlıklı ve mutlu büyümelerini istiyoruz.” dedi.

Sünnet olan minikler, Esenköy Belediyesi tarafından alınan sünetlikleri ile meydanda boy gösterdiler. Miniklere Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten ve Esenköy Belediye Meclis üyeleri ile ilçe protokolü tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.

Törene katılan vatandaşlar da Esenköy Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Belediyemiz her yıl bu şöleni düzenleyerek hem çocuklarımızın hem de bizim mutluluğumuza ortak oluyor. Bu güzel organizasyon için belediyemize çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Törenin ardından eğlenceler gece geç saatlere kadar devam etti. Tarihi kilise meydanında marşlar çalan Mehteran takımı vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.