"Engelliler Üstünden Halkı Dolandırıyorlar"

Yalova'da engelliler adına satılan kitapların ajitasyon yaparak halkın dolandırılmasından başka bir şey olmadığını söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Yeni Yaşam Engeliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, sokaklarda engeliler yararına satılan ürünlerin hiçbirinin dernek yararına olmadığını belirterek, vatandaşları mağdur olmaması konusunda uyardı. Dondurmacı, “Sokaklarda engelliler yararına dergi, kalem gibi yardım toplayanlardan bir şey almayın. Engeliler adına duygu sömürüsü yapıp, şirketler kazanıyor. Dergi satmak için üzerine bir kaşe vuruyor bir de makbuz bastırıyor. Bunlar artık zor bir şey değil. Her matbaacı yapıyor” dedi.

Dolandırıcıların, özellikle belirli gün ve haftaları takip edip, elindeki ürünleri duygu sömürüsü ile sattıklarını söyleyen Dondurmacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dergiyi şirket basıyor, öğrenciler satıyor. Bu satışlardan elde edilen hiçbir gelir bugüne kadar derneğimize bağışlanmamıştır. Bunları yapan bir ticaret şebekesi. Yalovalı vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bağış yapmak isteyenler derneklere bağışını yapsınlar ve makbuzunu alsınlar. Özellikle Valilikten, Emniyet yetkililerinden destek bekliyoruz. Bizler böyle bir durumla karşılaşınca hemen polisi arıyoruz. Vatandaşlara ricam, onlarda polise haber versinler. Bu şirketler civar illerden geliyorlar. Ayrıca tiyatro oyunu yapacağız diye bilet satıyorlar fakat ortada oyun yok. Engelli bireylerde bu konuda şikayetçi. Çünkü engelli vatandaşı, dilenci topluluğu gibi lanse ediyorlar. Bizler engellilerin dilenmesine de karşıyız. Devlet her engelliye bir yardım yapıyor. Öte yandan engelini kullanıp, dilenen birçok kişi var. Bizim dilenen engelliye de kapımız kapalı. Engelli vatandaşların acıtasyon yaparak dilenmelerini istemiyoruz, halkında acıyarak mağdur edilmesini istemiyoruz.”