Engelli Meclisi’nden Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisi, Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen etkinliğin konuğu Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Kahraman Güloğlu, otizmin tanımı, belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Güloğlu, otizmin dünyada en fazla akran zorbalığına maruz kalan engellik olduğunu belirterek, farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.

Etkinliğe Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Özdemir ise açılış konuşmasında otizmin göz ardı edilen bir engel türü olduğunu söyleyerek, değerli bilgiler paylaşan Güloğlu’na ve etkinliğe destek veren Kandemir’e teşekkür etti. Etkinlik sonunda Güloğlu’na çiçek takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.