Dünya Temizlik Gününde Etkinlikler Düzenlenecek

Yalova’da Haydi Yapalım Derneği tarafından düzenlenen Dünya Temizlik Günü etkinliği, 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Altınova’da gerçekleştirilecek. Etkinliğe her yaştan herkesin katılımı bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Dünya Temizlik Günü, 2008 yılında Estonya’da başlayan ve 2016 yılında uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Let’s Do İt World NGO tarafından 191 ülkede yürütülen bir çevre hareketi olarak biliniyor. Her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü dünyanın dört bir yanında 36 saat boyunca süren bir temizlik etkinliği gerçekleştiriliyor. Bu etkinlik, insanların harekete geçmelerini sağlamayı ve farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.

Ülkemizde 2018 yılından beri Haydi Yapalım Derneği (Let’s Do it! Türkiye) koordinatörlüğünde düzenlenen Dünya Temizlik Günü ile birçok başarı elde edildi. Günümüze kadar gerçekleşen Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilimizde 300 binden fazla insanın hayatına dokunularak, çocuklarımızın hayatlarının içinde yer almış ve katılan her bir katılımcının Atıksız Bir Dünya yolunda aktif rol almasını sağlandı. Let’s Do İt Türkiye, 2022 yılında düzenlediği Dünya Temizlik Günü ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Sıfır Atık Ödül Töreni’nde Sıfır Atık Sivil Toplum Ödülü’nün sahibi oldu. Bu çerçevede Yalova’da da bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinliklerle ilgili bilgi veren Haydi Yapalım Derneği Yalova İl Temsilcisi Makbule Budak Çalışkan, “Bu yıl 16 Eylül 2023 tarihinde Altınova’da temizlik hareketleri düzenleyeceğiz. Her yaştan herkesin katılımını bekliyoruz. Bu büyük gönüllülük hareketinin bir parçası olmak isteyen herkesi davet ediyoruz. Bu etkinlikle hem çevremizi temizleyecek hem de Atıksız Bir Dünya için farkındalık yaratacağız.”