Dolandırıcılık Operasyonu Termal’e Uzandı

Yalova’nın Termal ilçesindeki bir otel için devremülk satışı yapan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 5 kişi tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 12:07
yalovamiz.com

Bursa'da kiraladıkları ofisten Yalova Termal'deki devremülklerin satışı için 10 kişiyi "masraf" adı altında yaklaşık 5 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 6 zanlıdan 5'i tutuklandı, 1 kişi ise serbest bırakıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda dolandırıcılık şebekesinin çökertilmesiyle ilgili detaylar gün yüzüne çıktı.

Şüphelilerin, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir iş merkezinde açtıkları ofisle mağdurların güvenini kazanmaya çalıştıkları, ofisin "call center" (çağrı merkezi) izlenimi verdiği tespit edildi. Zanlılar, Termal ilçesindeki devremülk sahiplerine, gayrimenkullerini yabancılara yüksek fiyatlardan satacaklarını vaat ederek ikna etmişler. Bu yöntemle "masraf" adı altında mağdurları kandırarak kredi kullandırdıkları ve paraları farklı hesaplara yönlendirdikleri ortaya çıktı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri U.Ç. (31), Ş.T.B. (24), S.B. (25), Ş.S.Ç. (20), S.Y. (29) ve Y.U'yu (23) yakaladı. Operasyon sırasında, yaklaşık 1000 devremülk sahibinin kayıtlarının tutulduğu dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, zanlıların mağdurları kandırmak için sekreterlere okutulan konuşma metinlerine de ulaşıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5'i "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanırken, S.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.