Dipsiz Göl İlgi Odağı Oluyor

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar kendilerini doğaya atmaya başladı. Yalova'nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye'de bulunan Büyük Dipsiz Göl, doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 10:39
yalovamiz.com

Doğa gezginlerinin son günlerde ilgi merkezlerinden biri olan Büyük Dipsiz Göl, fotoğrafçıların da uğrak noktası haline gelmiş durumda. Teşvikiye beldesinde bulunan bir krater gölü olan ve "Büyük-Küçük Dipsiz Göl" olarak tanımlanan bu gölün derinliği halen bilinmiyor. Dipsiz Göl, Teşvikiye beldesine yaklaşık 10 km mesafede olup yolu tamamen asfalttır. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü ve Çınarcık Orman İşletme Şefliği sınırlarında yer alan bu göl, Erikli Yaylası'nda bulunmaktadır.

Zengin Orman Florası ve Yaban Hayatı

Kent ormanından 2,5 km mesafede, 530 metre rakımda bulunan Büyük Dipsiz Göl, çevresindeki zengin orman florası ve yaban hayatı ile dikkat çekiyor. Bu özellikleriyle Yedigöller Bölgesi'ni aratmayan nitelikte olan göl, doğaseverler için ideal bir destinasyon.

Küçük Dipsiz Göl de aynı bölgede, Kent Ormanı'na 4 km mesafede ve 570 metre rakımda bulunuyor. Çevresindeki zengin bitki örtüsü ve yaban hayatı ile Küçük Dipsiz Göl de büyük ilgiyi üzerine çekiyor.

Nasıl Gidilir?

Yalova yönünden gelecek ziyaretçiler, Çınarcık ve Teşvikiye güzergahını takip ederek göle ulaşabilirler. Armutlu, Gemlik ve Bursa yönünden gelecek ziyaretçiler ise yolu asfaltlanmış olan Hayriye, Selimiye köyleri ve Delmece Yaylası güzergahını kullanarak Kent Ormanı'na ulaşabilirler.

Büyük ve Küçük Dipsiz Göller, sundukları doğal güzelliklerle yaz aylarında doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu eşsiz doğa harikasını ziyaret etmek isteyenler, Yalova'nın zengin doğasını keşfetme fırsatını kaçırmamalı.