Çiftlikköy Ve İstanbul Kadıköy Belediyeleri Kardeş Oldu

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı ikinci birleşimi, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele başkanlığında yapıldı. Oturumda Çiftlikköy’ün İstanbul Kadıköy Belediyesi ile kardeş şehir olmasına oybirliğiyle karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 12:16
yalovamiz.com

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, kardeş belediyecilik ile ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, “Yeni kardeş belediyelerimiz zaten hepsi potansiyel olarak, yüzölçümü olarak bizden büyük belediyeler. Bize fayda sağlayacaklarını düşünüyoruz. Bu kardeş belediyelerimizle bir toplantı takvimi çerçevesinde Zoom toplantıları adı altında toplantılara da başladık. İlk etapta bu kardeş belediyelerimizden proje ve personel değişimi ya da desteği konusunda, hızlı hareket edebileceğimiz konularda destek alıyoruz. Önümüzdeki süreçte ekonomik anlamda, alet edevat anlamında da destek sağlayacak belediyelerimiz olacak. İstanbul Kadıköy Belediyesi ile yaptığımız bu kardeş şehir işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum” diye bilgi verdi.

Sarısu Deresi’nin Islahı Başlıyor

Bir diğer gündem maddesinde DSİ ile Çiftlikköy Belediyesi arasında Sarısı Deresi’nin ıslahı için protokol imzalanması oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Yele, “DSİ ile protokol Sarısu Deremizle alakalı. Sarısu Deresi ile ilgili ıslah çalışmalarının başlatılabilmesi için Çiftlikköy Belediye Başkanlığı ile DSİ arasında işbirliği protokolü imzalanarak, gerekli terk işlemleri, kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için yetki alınması gerekiyor. Daha önce Kazımiye ve Gacık Derelerimizde bu protokole istinaden yerinde ıslah çalışmaları da fiziki olarak başladı biliyorsunuz. Sarısu Deresi ile ilgili de başlayacak” dedi.

Çekme Mesafelerine Düzenleme Getirildi

Bir diğer maddede önceki dönem Belediye Meclisi’nin 2022 yılında almış olduğu 59 sayılı Belediye Meclis Kararı’nda geçen plan hükümleri değişikliğinin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün yasaya ve yönetmeliklere aykırı hüküm getirildiği ile ilgili yazısı doğrultusunda iptal edilerek yeniden düzenlenmesi görüşüldü. Yan cephe ve arka bahçe mesafelerinin güncellendiği maddeyle ilgili konuşan Başkan Yele, “Yanlışa yanlış bir şekilde devam etme lüksümüz yok, biz 5393 sayılı belediye kanununa uygun bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Zaten adasında var ise vatandaş yine mağdur olmayacak, yine yan tarafına balkonunu yapabilecek. Yönetmelikle zaten onu aşıyoruz,  burada sadece alınan plan notunun yanlışlığını düzeltiyoruz” diye bilgi verdi. Başkan Yele, Yalova merkezinde ve diğer ilçeler arasında sadece Çiftlikköy’de yapılan bu uygulamanın yasaya uygun şekilde değiştirildiğini belirtti.

Aile Sağlığı Merkezi Yenilenecek

Bir diğer plan değişikliği ile Çiftlik Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu binayı kapsayan alanda plan değişikliği yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Çiftlikköy 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planı'nda 2233 ada 4 parselin içindeki park alanını ve 515 ada 1 parselde bulunan pazar alanını kapsayan kesim için yapılan plan değişikliği ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Yele, “Buradaki plan değişikliği belediye hizmet alanı değişikliği olacak. Aile Sağlığı Merkezi (ASM) binası yıkılacak ve tekrar ASM yapılacak, hatta ASM yapılırken 4 katlı bir yapı yapılacak oraya, 2 katı belediyenin 2 katı Aile Sağlık Merkezi’nin olacak, çünkü onlara yetiyor. Belediyenin 25 yıllığına tahsis ettiği bir yer zaten, yine orası devam edecek. Hatta yıkılıp yapılırken doktorların yine orada kalması için Çiftlikköy Belediyesi bir mekan sağlacak. Oraya yapılacak binanın iki katı da, çok ciddi bir alan var orada, 880 metrekarei de belediyenin olacak. Muhtarlık ve ASM doktorları için yan tarafta bir yer var, bina yenilenene kadar o yerde devam edecekler” dedi.

Gündemin diğer maddelerinde Meclis’in Ekim Ayı ilk birleşiminde ilgili komisyonlara havale edilen maddeler görüşülerek karara bağlandı. Çiftlikköy’deki OSB alanlarında asansör bedellerinin gelir tarifesine eklenmesi ve gelir tarifesinin revize edilmesine oybirliğiyle onay verildi. Meclis Trafik Komisyonu Raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından dilek ve temenniler kısmıyla meclis toplantısı sona erdi.