“Bu Araçlarla Gücümüze Güç Katacağız”

Yalova Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek 14, Yalova Jandarma komutanlığı bünyesinde hizmet verecek olan 14 araç olmak üzere toplam 32 araç düzenlenen törenle teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 11:27
yalovamiz.com

Burada konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise, “Emniyetimize ve Jandarmamıza teslim edeceğimiz araçlarla da inşallah gücümüze güç katacağımıza inanıyorum.” dedi. 

Yalova’da ilin asayiş ve güvenliğini sağlamak adına kullanılacak 32 aracın devir teslim töreni Yalova Emniyet Müdürlüğü Bahçesi’nde düzenlendi. Törene Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz ile kurum müdürleri ve personeller katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında törenin açılış konuşmasını Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik gerçekleştirdi.

Bugün teslim edilecek olan araçlar özellikle asayiş, devriye ve toplum hizmetlerinde kullanılacağından emniyet güçlerimizin sahadaki görünürlüğünü arttırırken, çalışmalarında da hız ve etkinliği sağlayacaktır. Bu araçların teşkilatımızın moral ve motivasyonunu yükselteceği ve halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamada önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu hizmet araçlarının teşkilatımıza ve Yalova’mıza kazandırılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.  

“Bu araçlar hizmetlerimize hız ve etki katacak” Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in ardından söz alan Yalova Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın ise, yeni araçların asayiş ve güvenlik hizmetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde yapılmasına imkan tanıyacağını söyledi. Altın konuşmasında, “Bugün burada görevimizin daha etkili ve daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilmemiz için Jandarma ve Emniyet Teşkilatına yeni tahsis edilen araçların teslim törenini gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu araçlar, Emniyet ve Jandarma Teşkilatı'nda ülkenin güvenliği sağlama misyonunu yerine getirirken, önemli güç kazandıracaklar. Geniş coğrafyamızda, şehir ve köylere, dağlar ve ovalara kadar her noktada vatandaşlarımıza hizmet götürürken, etkinliğimizi arttıracak olan bu yeni araçlar görevlerimizi daha hızlı ve etkin bir şekilde yerine getirmemizi sağlayacaktır. Modern teknolojilerle donatılan bu araçlar kolluk gücünün caydırıcılık ve müdahale gücünü daha da yukarılara taşıyacaktır. Zorlu arazi koşullarında, trafik denetimlerinde, acil müdahalelerde ve suçla mücadelede bizlere büyük bir avantaj sağlayacak olan bu araçlar halkımızın huzurunu koruma yolundaki kararlılığımızı daha da pekiştirecektir” şeklinde konuştu.  

“Yalova’yı güvenli şehirler arasında en üst sıraya taşımak istiyoruz” Törenin son konuşmasını ise Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya gerçekleştirdi. Vali Kaya konuşmasında, hizmete giren araçların emniyet güçlerinin gücüne güç katacağını dile getirerek, “Ülkemiz genelinde İçişleri Bakanlığımızın başlattığı kampanya çerçevesinde, ilimizde emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha da güçlendirilmesi adına önemli bir adım atılmıştır. Kampanya kapsamında, emniyet hizmetlerine araç desteği sağlanarak il merkezimizde, ilçelerimizde ve kırsalda trafik ve güvenlik hizmetleri güçlendirilmektedir. Bu sürece, iş dünyamızın ve hayırsever vatandaşlarımızın her zamanki gibi değerli katkılarıyla birlikte büyük bir başarıya imza attık. Toplamda 32 aracın önemli bir kısmı 20 tanesi trafik hizmetleri için ayrılmış olup, araç alımlarının bir bölümü genel bütçeden ve bir bölümü de hayırsever iş insanlarımızın katkılarıyla temin edilmiştir. Burada bulunan ve bulunmayan tüm hayırsever iş insanlarına ve bu sürece katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.  İlimiz, hem turizm hem de sanayi açısından büyük bir potansiyele sahip bir kenttir. Bu nedenle, güvenlik hizmetlerimizi her geçen gün daha ileri taşımak, hem teknolojik altyapımızı hem de personel sayımızı artırarak kentimizi en güvenli şehirlerarasında en üst sıralara taşımak hedefimizdir.  Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız kendini Türkiye Yüzyılı’na hazırlarken onları her türlü teknik, teknolojik imkanlarla donatıyoruz. Sürekli güçlendirdiğimiz bu teknik ve teknolojik altyapıyla birlikte güvenlik hizmetlerimizde her geçen gün büyüyen bir başarı ivmesi kazandık. Kolluk kuvvetlerimizin sahadaki dikkatleri ve gayretleri sayesinde çok güzel sonuçlar alıyoruz. Bugün Emniyetimize ve Jandarmamıza teslim edeceğimiz araçlarla da inşallah gücümüze güç katacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurbanlar kesilerek Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dualar edildi. 32 aracın devir teslimi ise il protokolünün kurdele kesimi ile sona erdi. Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Jandarma Komutanlığı bünyesinde hizmet verecek olan araçlar sirenler eşliğinde şehir turu gerçekleştirdi.