Belediyede Dolandırıcılık Davasına Devam Edildi

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk ve zimmete para geçirme suçlamasıyla 38 kişinin yargılandığı dava bugün görülen duruşmayla devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Duruşmada sanık müteahhit Bekir B'nin avukatı, 1 numaralı sanık Reşat E'nin yurtdışında tatildeyken bile fazla mesai yazıldığını iddia etti. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada karar çıkmazken, bazı sanıkların yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı kaldırıldı.

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk ve zimmete para geçirme ile ilgili davaya devam edildi. Davada yargılanan Reşat E'nin yurt dışına çıkış ve geri dönüşleriyle ilgili yazılan müzekkereye gelen cevabı okuyan mahkeme başkanı, bu seyahatlerin nedenlerini sordu. Reşat E, farklı tarihlerde arkadaşlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Yunanistan'a gittiğini anlatarak, bunun dışında belediye tarafından Almanya'ya gönderildiğini söyledi.

Sanık müteahhit Bekir B. ise Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in 6 yıl boyunca Reşat E'den başka kimseye talimat vermediğini, ikili arasındaki ilişki çözülmeden davanın aydınlatılamayacağını ileri sürdü.

Bekir B'nin avukatı da Reşat E'nin 2014 öncesinde hiç fazla mesaisi bulunmamasına rağmen o yıldan sonra 6 sene boyunca hafta içi mesai saatleri dışında gece 00.00'a kadar her gün, hafta sonları ve bayramlar başta olmak üzere tüm resmi tatillerde hatta KKTC'de tatildeyken bile fazla mesai yazıldığını iddia etti. Bu iddiaya karşı Güleç, birim amirinin yazdığı mesailerle kendisinin bir ilgisinin bulunmadığını, sadece bunları imzaladığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, aldığı ara kararda Reşat E. tarafından banka hesaplarına para yatıran ve farklı iddialarla yargılanan kişilerin yurtdışına çıkışı ve adli kontrol şartı ile imza atma yasağını kaldırarak duruşmayı erteledi.

Mahkeme heyeti ayrıca zamanın Belediye Başkanları Vefa Salman, Yakup Bilgin Koçal, başkan yardımcısı Halit G. ve Belediye çalışanları ile müteahhit Bekir B'nin ise yurtdışı çıkış yasaklarının devam etmesi yönünde karar aldı. Bunun yanısıra eski Belediye başkanı Yakup Bilgin Koçal dönemi ile ilgili Bilirkişiden istenen ek raporun eklenmesine karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.