Belediye Çalışanları Tam Kadro İftarda Buluştu

Ramazan ayı süresince iftar yemeklerinde vatandaşlarla buluşan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, bu kez Yalova Belediyesi personelleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Bahane Cafe Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğine Yalova Belediyesi personelleri ve aileleri büyük ilgi gösterdiler.

“Belediye Borçlarını Kademeli Olarak Azalttık”

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Birkaç ay sonra 2.5 seneyi geride bırakmış olacağız. İlk günkü sorunların kalmadığını düşünüyorum. Sizlerin de bildiği gibi öyle bir durumdaydık ki, ilk maaş ödemesinde pasta kesmiştik” diye konuştu. Belediye borçlarının kademeli olarak azaltıldığını belirten Başkan Koçal; “85 trilyon borçla devraldığımız Belediye borçlarını önce 70 trilyona, daha sonra ise 60 trilyona kadar düşürdük. 2012 Nisan ayında bu borcun 40 trilyon civarında olacağını düşünüyorum” dedi.

“Çok Sert Fren Yapmadık, Halk Hizmet Bekliyor”

Halkın hizmet beklediğini ve bu yüzden borç ödemesi konusunda çok katı davranmadıklarını belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Çok sert fren yapsak borçları belki 0 noktasına kadar düşürebilirdik. Ama halk hizmet bekliyor. Bir yandan hizmet üretip, bir yandan da borç ödemeye çalışıyoruz. Artık projelerimizi arttırıp yatırımlar yapıyoruz. Sadece kent merkezinin değil, Yalova’nın tamamının cazibe merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz. En ücra köşeler de dahil olmak üzere parklarıyla, alt yapılarıyla çalışmalarımızı tamamlayıp; makro projelere yönelmek istiyoruz” diye konuştu.

“Sizler Yönetim Sistemimizin Öncüsü Olacaksınız”

Zaman ve mekandan bağımsız yönetim sisteminde son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Koçal; “Dört duvar arasında ve ahbap çavuş ilişkisi olmadan gerçekleştirilecek yönetim sisteminde son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. İddiayla söylüyorum bu sistem hem Türkiye’de, hem de Dünya’da ses getirecek. Parklar, yollar gelip geçicidir. 5-10 sene sonra eskiyecektir. Ama bugün güzel ve başarılı bir yönetim sistemini miras olarak bırakabilirsek en önemli hizmeti yapmış olacağız. Sizler bu yönetim sisteminin öncüsü olacaksınız” ifadelerine yer verdi.