Başkan Koçal, STK Temsilcileriyle İftardaydı

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ve basın temsilcileriyle Bahane Cafe Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Belediyesi’nin iftarına; esnaf odaları, dernek, spor kulüpleri temsilcileri iştirak etti. İftar yemeğinin ardından Yalova Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bir konuşma gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

“Maaş Verdik Diye Pasta Kesmiştik”

Belediye yönetimine geldiklerinde önemli maddi sıkıntılar çekildiğini belirten Başkan Koçal; “Göreve geldiğimiz ilk günlerde büyük sıkıntılar çekmiştik. Bütçenin iki katı borçlu bir belediyeyi devraldığımızda beklenenden vahim bir tablo vardı. Sizlerin de bildiği gibi öyle bir durumdaydık ki, ilk maaş ödemesinde büyük bir pasta yaptırıp tüm personellerimizle beraber pasta kesmiştik İlk günkü sorunların kalmadığını düşünüyorum. Belediye borçlarını kademeli olarak azalttık. 85 trilyon borçla devraldığımız Belediye borçlarını, önce 70 trilyona, daha sonra ise 60 trilyona kadar düşürdük. 2012 Nisan ayında bu borcun 40 trilyon civarında olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“30 Trilyona Yakın Hizmet Yaptık”

Borç ödemelerinin yapılırken hizmetlerin de yapıldığını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Halk hizmet beklediği için bir yandan hizmet borç ödüyor, bir yandan da yatırım yapıyoruz. Sadece kent merkezinin değil, Yalova’nın tamamının cazibe merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz. En ücra köşeler de dahil olmak üzere parklarıyla, alt yapılarıyla çalışmalarımızı tamamlayıp; daha büyük projelere yönelmek istiyoruz. Şehir merkezinde yaşayan kişilerin ortak kullanım alanlarını yenilemeyi ve sayılarını arttırmak istediklerini ifade eden Başkan Koçal; “Şehir merkezinde yaşayan 100 Bin kişinin de faydalandığı sahilimizi yeniledik. Sadece merkezde değil, mahallelerde de düzenlemelere gittik. Gaziosmanpaşa Kent Meydanı’nda yaptığımız meydan düzenlemelerini Bağlarbaşı Mahallesinde yapacağız. Ramazan Şehri’nin kalkmasının ardından Cumhuriyet Meydanı düzenlemelerine başlayıp, yılbaşına kadar bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Bütün Çocuklarımız Senede En Az 3 Tiyatro İzleyecek”

Kültür konusunda kendisini heyecanlandıran önemli projelerin hayata geçmek üzere olduğunu belirten Başkan Koçal; “Çocuklarımızın tiyatro kültürüyle yetişmesi için çocuk tiyatrosu inşaa etmiştik. Kısa bir süre sonra orası tamamlanacak. Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptık. Her çocuk bir eğitim dönemi boyunca zorunlu olarak en az 3 tiyatro oyunu izleyecek. Onların anlayabileceği özel tiyatro oyunları, yine çocuklarımızın seviyesine uygun olarak hazırlanmış kitaplarla desteklenecek. 8 senelik eğitim döneminin ardından bir çocuğumuz en az 24 tiyatro oyunu izlemiş olacak. Bunun çocuklarımıza yapmış olduğu kültürel katkı bana göre çok önemli. Bu proje beni çok heyecanlandırıyor” ifadelerine yer verdi. Yalova Belediyesi yönetim sistemiyle ilgili bilgiler veren Başkan Koçal, daha sonra davetlilerle sohbet etti.