Avukatlar Günü Kutlandı

Yalova Barosu'na bağlı Avukatlar 05 Nisan Avukatlar Günü'nü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mütevazi bir törenle kutladılar.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu ise burada yaptığı konuşmada 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek olan anayasa referandumuna değinerek, " Anayasa değişikliğinin içeriğinden daha ziyade Anayasa’nın değişim şeklide dikkat çekicidir. Zira Anayasa değişikliğini yapan kişilerin bu yetki ve niteliklere sahip olduğu şüphelidir" dedi.

Avukatlar Günü dolayısıyla Yalova Barosu tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenlendi. Törene baroya bağlı avukatlar yoğun bir şekilde katıldılar. Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk anıtına Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu tarafından çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından bir konuşma yapan Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu anayasa değişikliğini eleştirdi. Gergeroğlu, "  5 Nisan Avukatlar Gününü kutlarken, öncelikle bu vatanı ve bu vatan için mücadeleyi bize emanet bırakan başta büyük tek önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını vatanın her köşesinde ve yurt dışında vatanı için canını feda eden asker, polis, öğretmen ve tüm vatan sevdalılarını, 1960, 1980 ve 15 Temmuz 2017’de cuntacılarca katledilen tüm demokrasi şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Son dönemde gündemimiz Anayasa değişikliği olunca toplumun her ferdinin ve hatta ağacın,böceğin dahi söyleyecek lafı olmalı. Avukatların da elbette söyleyecekleri vardır.

Anayasa değişikliğinin içeriğinden daha ziyade Anayasa’nın değişim şeklide dikkat çekicidir. Zira Anayasa değişikliğini yapan kişilerin bu yetki ve niteliklere sahip olduğu şüphelidir. Yetkisiz kişilerce yapılan işlemler mutlak butlanla batıldır.  Mecliste grubu bulunan tüm partiler birbirlerini çok ciddi ithamlarla suçlamaktadır. Muhalefet iktidarı, Fethullah Cemaati de yakın ilişkilerinden dolayı FETÖ'cü olmakla iktidar muhalefettin FETÖ'cü ve PKK'lı olmakla suçlamakta ve bununla ilgili iki tarafta ciddi ithamlarda bulunmaktadır. Yani bu meclis kendi içinde dahi 15 Temmuz darbecileri ve teröristlerle ile birbirlerini ilişkilendirmektedir.  15 Temmuz’dan sonra 150 bine yakın devlet memuru açığa alınmıştır. Bunların içinde hakim, savcı, öğretmen, asker, polis ve devletin her kademesinden insan vardır.  40 Binden fazla insanda tutukludur. FETÖ'cü terör örgütünün devlet yapısının içine bu kadar girmişken siyasi yapının içinde olmadığına inanmak hayalperestliktir. Hükümet yetkilileri dahi örgütün  siyasi kanadı hakkında da operasyon yapılacağını açıklamaktadır.  FETÖ 'cü örgüt yapılanmasının devlet içinde bu derece yapılanmasına göz göre göre müsamaha etmek dahi siyasetin ve devamında bu meclisin güvenilirliğini zedelemektedir. Bu vasıfta bir meclisin ülkenin tüm geleceğini belirleyen Anayasa değişikliği hususunda karar alması kabul edilir gibi değildir. 16 Nisan’dan sonra siyasette yapılacak FETÖ’den temizleme operasyonunda FETÖ'yle ilişkisi tespit edilecek milletvekillerinin hele ki kıl payı oy sayısı ile geçmiş Anayasa değişiklikleri hususunda verdikleri oyların akıbeti ne olacaktır. Bu oylarla meclis oylamasından geçen Anayasa değişikliliğinin hukuki geçerliliği ve güvenilirliliği tartışmalı hale getirecektir.Müslümanlığından şüphe ettiğin kasabın kestiği ve sattığı etinde halelliği şüphelidir.  Bizce bu meclisin kendini tüm bu şaibelerden temizlemesi lazımdır.  Bu da halkın güvenoyu ile olabilir, ancak halkın Anayasa değişikliliği hususunda güvenoyu ve yetki verdiği bir meclis Anayasayı değiştirmelidir, yoksa yetkisi ve güvenilirliği şüpheli kişilerin yaptığı tüm işlemler gibi bu Anayasa değişikliliği de batıldır" dedi.

40 yılı dolduranlara teşekkür Konuşmanın ardından Avukatlık mesleğinde 40 yılını dolduran üyelere birer teşekkür plaketi sunuldu. Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu 45 yıldır avukatlık mesleğini yürüten Sema Canbulat ve 40 yıldır bu mesleği icra eden Yurdaer Tosun'a plaket sunarak emeklerinden dolayı teşekkür etti. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.