"Artık Duyun Sesimizi"

Halk arasında, "Çingene Pazarı" olarak bilinen Perşembe Pazarında ki esnaflar Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a, "Duyun artık sesimizi" diye seslendiler.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Bir yıl önce Atatürk Stadyumunun karşı tarafında kurulmaya başlanan Perşembe pazarında tezgah açan esnaflar yazın sıcaktan kışın ise soğuktan mağdur olduklarını dile getiriyorlar. Soğuk günlerde yaktıkları ateşler etrafında toplanarak yağmurdan korunmaya çalışan pazar esnafı, “Bir yıldır aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Kışın yağmurda soğukta, yazın sıcakta güneşin altında kalıyoruz. Direkler olmadığı için tezgâhlarımızın üzerini kapatacak, bizi yağmurdan güneşten koruyacak branda geremiyoruz. Pazarın ortasında bir direk vardı. Onu da söktüler” diyerek yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektiler.

“Kimse bize açıklama yapmıyor”

Geleceklerinin ne olacağını bilmemekten yakınan esnaf, “Yapımı devam eden kapalı Pazar yerinden bize de yer verecekler mi bilmiyoruz. Kimse gelip bize ne derdimizi soruyor, ne de bir açıklama yapıyor. Kapalı Pazar yerinden yer vermeyeceklerse, biz buranın üzerinin bir şekilde kapatılmasını istiyoruz. Üç kuruş ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Yağmur yağınca onu da kazanamıyoruz. Evimizde çocuklarımız ekmek bekliyor” dediler.