Armutlu Belediyesi Termal Suyundan Para Kazanacak

Yalova'nın Armutlu ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Birkan, ilçelerinde termal suyu ile ilgili yatırımlar yaparak belediyeye bütçesine önemli miktarda girdi sağlamaya hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Birkan, yaptığı açıklamada, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Armutlu da su probleminin kalmadığını ifade eden Birkan, “Göletimiz doldu. Paket arıtmayı da bir haftaya kadar teslim ediyorlar. Suyla ilgili bir sıkıntı kalmadı” dedi.

Turizm Tahsisi

İlçedeki Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak tahsisle ilgili de bilgi veren Birkan, şunları kaydetti: “Turizm tahsisiyle ilgili kıyı kenar imarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylandı. Her şey aşama aşama gidiyor. Bundan sonraki süreçte binlik ve 5 binlik planlar yapılacak. Ondan sonra bakanlığa vereceğiz gerekeni yapacaklar”

İshale Hattı

İshale hattı çalışmalarına başladıklarını da ifade eden Birkan, “Şimdi biz ishale hattıyla ilgili çalışma yapıyoruz. 2 milyon civarında sondaj kuyusuna Armutlu merkeze doğru ishale hattı yapılacak. Bunla ilgili çalışma var şimdi. Armutluya gidecek ondan sonra dağıtım yapılacak” dedi.

2013 Bütçesi 7,5 Milyon

Birkan, 2013’te yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Termal suyundan para kazanmayı hedeflediklerinin altını çizen Birkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2013 bütçemiz 7,5 milyon lira, 3,5 milyonunu yatırıma dönecek. Daha önce olmayan 1,5 milyon geliri Termal suya koyduk. Bunu yatırıma kullanacağız. Hem masrafı az hem getirisi çok. Termal suyunda belediye para kazanacak. Önce yatırım yapacak sonra kazanacak. Yatırımlardan para kazanmak istiyoruz.”