Altınova’da ‘Park Sevinci

Altınova Belediyesi, ilçedeki 3’üncü mahalle parkını hizmete açtı. Toplam 8 bin 500 metrekare alana kurulu park, Yalova’da ilk engelli spor aletleri olan park olma özelliğini taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Tarihi, sanayiyi ve kültürleri bir arada barındıran Altınova’da 3’üncü mahalle parkı hizmete törenlerle açıldı. Hürriyet Mahallesi’ndeki parkın açılış törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç, Altınovalı İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Erdem ve Alaattin Altuntaş ile vatandaşlar katıldı.

Altınova’da Hedef 6 Park

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, açılışta ilçeye 6 park kazandırmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Başkan Oral, “İlçemize 6 park kazandıracağız. 3’üncü parkımızı açıyoruz. 2013 yılında da diğerlerini tamamlayıp, hizmete açacağız” diye konuştuAK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise yaptığı konuşmada Körfez Geçiş Köprüsü ile ilçede nüfusun artacağını dile getirdi. Başkan Pehlivan, “Altınova ilçesi bir kalkınma içerisinde. Köprü projesi ile burada nüfus artacak. Başkanın bunu daha şimdiden düşünerek bu tür yatırımlar yapmasını takdir ediyorum” dedi.Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan da bir konuşma yaparak parka dedesinin isminin verilmesi nedeniyle duygu dolu anlar yaşadığını dile getirdi.Yalova Valisi Esengül Civelek ise yaptığı konuşmada parkın ilçeye kazandırılmasında emeği geçenleri kutladığını söyledi. Vali Civelek, “Parkın ilçeye kazandırılmasını takdirle karşılıyorum” dedi.Yapılan konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi kesildi. Vali Civelek ve beraberindeki heyet parkı gezerek, Başkan Metin Oral’dan yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı.101 yaşında 1993 yılında hayata gözlerini yuman Hasan Çavuş adına yaptırılan park içerisinde şelale, engelli spor aletleri, çocuk oyun alanları ve yürüyüş alanları bulunuyor.