30 Ağustos Zafer Bayramı Çiftlikköy’de Kutlandı

Çiftlikköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.Yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, ilçe meydanında yapılan törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Hava Meydan Komutanlığı adına Hava Tbp. Albay Oğuz Okul, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu gerçekleşti.

İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı

Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ayşe Hilal Küçük yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran büyük zaferin 95’nci yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu taşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğün bugün ve gelecekte koruma ve kollama görevini üstlenen ordumuzun devletinden ve milletinden aldığı güçle bu görevi yerine getireceği olan inancımız tamdır” dedi.

Meydandaki törenin sona ermesinin ardından Kaymakamlıkta gerçekleşen bayramlaşmaya ilçe belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, meslek odaları ve derneklerden oluşan sivil toplum örgütleri temsilcileri ile kamu kurumları temsilcileri katıldı.

“BU MİLLET 30 AĞUSTOS’TA NASIL DESTAN YAZDIYSA, 15 TEMMUZ DA AYNI DESTANI YAZMIŞTIR”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’nci yıldönümü hasebiyle bir açıklama yaptı. Başkan Silpagar açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Anadolu'nun ebedi vatanımız olarak kalacağını tescil eden büyük zaferimizin adıdır. Büyük zaferimizin 95. Yıldönümünü büyük bir şeref ve heyecanla kutluyoruz. 1919'un imkansızlıklar ve yoklukları içerisinde, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının verdiği vatan mücadelesi 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin zaferiyle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos 1922'de yüce Türk milleti, zulme boyun eğmeyeceğini, yurdunu çiğnetmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini, ay yıldızlı bayrağını semalarından indirtmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

95 yıl boyunca şehitlerimizin zafer destanıyla yaşadık ve onların tertemiz kanlarıyla imzalayarak bize bıraktıkları aziz vatanın tapusunu kimseye vermeyeceğimizi defalarca gösterdik. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Türkiye’yi zengin, güçlü, huzurlu yarınlarına engel olmak isteyen terör örgütlerinin, ihanet şebekelerinin hain ve alçakça saldırılarına gereken cevabı daima vereceğiz. İhanet çetelerini birlik, beraberlik ve dayanışma içinde her zaman bozguna uğratacağız. Destan yazmak bizim kanımızda var. Bu millet 30 Ağustos’ta nasıl destan yazdıysa, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında da aynı destanı yazmıştır. Bu millet, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Sünni'si ve Alevi'siyle birlikte büyük millet olduğunu en asil şekilde ortaya koymuştur. Asker elbiseleri içine saklanan alçak devlet ve millet düşmanlarını, FETÖ terör örgütü mensubu vatan hainlerini, 30 Ağustos’ta düşmanlarını nasıl hezimete uğrattıysa, aynı şekilde 15 Temmuz’da da yerle yeksan etmiştir.

30 Ağustos’ta binlerce şehidin canları pahasına savunduğu vatan topraklarında bugün çok daha gür bir şekilde “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” diyebildiğimiz için ne kadar şeref duysak azdır. Her geçen gün daha da güçlenecek, daha da büyüyecek, daima bir ve beraber olacağız. Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle ve mihnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız yüce milletimize bir kere daha kutlu olsun.”