Çınar Akademi Spor Kulübü Basketbol Okulu Çalışmalarına Başladı

Çınar Akademi Spor Kulübü geleceğin basketbolcularını yetiştirmek için kolları sıvadı. Bu çerçevede başlatılan Basketbol Spor Okulu büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 11:41
yalovamiz.com

Geleceğin profesyonel basketbolcularını yetiştirmek amacıyla yola çıkan Çınar Akademi Spor Kulübü, minik sporculara yönelik çalışmalarına yoğun ilgiyle başladı. Çiftlikköy ilçesinde yer alan Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen antrenmanlar, 7-12 yaş aralığındaki çocuklara basketbolu temelden öğretmeyi hedefliyor. Spor okulunun başında, FIBA onaylı uluslararası sertifikalara sahip baş antrenör Bertan Gür bulunuyor. Gür, çocukların basketbolu sağlam temeller üzerine öğrenmelerini ve Türk basketboluna güçlü bir altyapı kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Başantrenör Bertan Gür, velilere yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Burada çocuklarımıza basketbolun temellerini öğretiyoruz. Amacımız, gelecekte bu sporda profesyonel kariyer hedefleyen genç yetenekleri Türk basketboluna kazandırmak. Ancak sınırlı sayıda öğrenciyle çalışabiliyoruz, bu nedenle velilerimizin önceden bizimle iletişime geçmeleri önemlidir."

Bertan Gür, kariyeri boyunca Fenerbahçe altyapısı, Yalova VIP, Altınova Belediyesi ve Esenköy Belediyesi takımlarıyla da önemli çalışmalar gerçekleştirdi.