Yalovalı MHP’liler, Ankara’daydı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Ankara’da gerçekleştirilen 10. Olağan Büyük Kurultayı’na Yalova MHP İl Teşkilatı üyeleri de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede on binlerce partili arasında yer alan Yalovalı MHP’liler, kongreye katılarak tribündeki yerlerini aldılar. MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, İl Başkan Yardımcıları Adnan Kırtay ve Sami Bahçekapılı’nın yanı sıra, Merkez İlçe Başkanı Şaban Önder Dönmez, İl Genel Meclisi Üyesi Atalay Beştaş ve yaklaşık 200 partili, 4 ayrı otobüsle Ankara’ya gitti. Kongrenin adeta şölen havasında geçtiğini belirten MHP İl Başkanı Hasan Topçular, “Adeta şölen havasında geçen 10. Büyük Kurultay’da 10 binler, MHP’nin yıkılmayan tek kale olarak dimdik ayakta durduğunu, aziz milletimizin kurutuluşunun MHP iktidarı ve kadrolarında olduğu mesajını kongre salonundan dünyaya haykırmıştır. Kurultayda Yalova olarak bizim de desteklediğimiz Sayın Genel Başkanımız, Dr. Devlet Bahçeli, 725 delegenin oyunu alarak yeniden Milliyetçi Hareket Partisine Genel Başkanı, aynı zamanda Türk Dünyası’nın da lideri olarak seçilmiştir. Kongre öncesi Yalova İl Başkanlığı olarak da ifade ettiğimiz gibi, her siyasi parti kendisine genel başkan seçer. Biz Türk Milliyetçileri ise “Önce ülkem ve milletim, sonra partim” diyebilen bir anlayışa sahip, Türk Milleti’ni, partisini ve Türk Dünyası’nı kucaklayabilen lider seçeriz. Delegelerimizin tercihi de bu yönde tecelli etmiştir” şeklinde konuştu.

“Türk Milleti Sensiz Asla”

MHP’nin tek başına iktidar olma yolunda ilerlediğini kaydeden Topçular, “Siyasi partilerin hiçbirinde rastlanmayan, demokratik kültür ve birlikteliğin hâkim olduğu kurultay salonundan çıkan ses, “Türk Milleti sensiz asla” olmuştur. O ses 10 binlerin doldurduğu kurultay salonundan haykırmış ve demiştir ki, artık Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı ve meclis başkanı, Türk Milliyetçilerini temsil eden siyasi kadrolardan olmalı, yani MHP tek başına iktidar olmalı sesi yükselmiştir. Kongre süreci içerisinde başını kaldıran fitne, fesat amacına ulaşamamıştır. Partimize kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. Partimizin 43 yıllık siyasi hayatındaki bilgi ve birikimleri kongre salonundan haykırmış ve demiştir ki “Devletin başına Devlet gelecek” başka çare ve kurtuluş yoktur” dedi.

“Partili Arkadaşlarımıza Teşekkür Ederiz”

On binlerde kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kurultayda Yalova’yı temsil ettiklerini ifade eden Topçular, “Milliyetçi, ülkücü irade seçimini yapmış ve istikrarda karar kılmıştır. Milliyetçi, ülkücü duruş, maceraya prim vermemiş, Türk Milleti’nin yanında durduğunu haykırmıştır. 10. kurultayımız, tüm güzellikleriyle aziz milletimizin ve Türk Dünyası’nın umudu olarak sonuçlanmıştır. Türk Milliyetçileri olarak üstlenmiş olduğumuz görev ve sorumluluğun bilinci içerisindeyiz. Kongre salonundan aldığımız pozitif enerji ve heyecan içerisinde önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olmak için var gücümüzle çalışıp Türk Milliyetçilerini hak ettiği yere ve konuma getireceğimizden kimseniz kuşkusu olmasın. Bu düşüncelerle 10. Olağan Büyük Kurultayımıza katılan teşkilat mensuplarımıza, parti üyelerimize teşekkür ederiz. Büyük şölenimizin Türk Dünyası’na, aziz milletimize ve partimize hayırlar getirmesini yüce rabbimden niyaz ederim” diyerek sözlerini tamamladı.