Tip 1 Diyabet Hastalarına Ücretsiz Glikoz Ölçüm Cihazı

Yalova Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü, tip 1 diyabet hastası çocuklara ve gençlere ücretsiz glikoz ölçüm cihazı dağıttı. Cihazlar sayesinde parmak delinmesine gerek kalmadan şeker ölçümü yapılabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Tip 1 diyabet hastası çocuklara ve gençlere ücretsiz glikoz ölçüm cihazı yardımı sağlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın projesi ile parmak delinmesine gerek kalmadan şeker ölçümü yapılabiliyor. Cihazların ücretsiz verilmesi için ihtiyaç sahibi olma kriteri aranıyor. Bu çerçevede Yalova Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü tarafından ilde sosyal yardım faydalanıcısı, hanelerdeki tip 1 diyabet tanısı almış çocuklara sensörlerinin kullanımı hakkında eğitim verildi. Eğitimin ardından cihazlar ailelere teslim edildi. Ücretsiz glikoz ölçüm cihazı teslim edilen aileler ise bu cihaz sayesinde çocuklarının şeker ölçümlerinin daha iyi bir şekilde yapılacağını ifade ettiler. Yalova Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü’ne teşekkür eden aileler, projenin yaygınlaşmasının hastalar açısından çok olumlu sonuçlarının olacağını da ifade ettiler.

Glikoz ölçüm cihazı, koldaki bir sensöre bağlı bir okuyucudan oluşuyor. Sensör, koldaki sıvının glikoz seviyesini ölçüyor ve okuyucuya gönderiyor. Okuyucu ise glikoz seviyesini ekranda gösteriyor. Böylece parmak delinmesine gerek kalmadan şeker ölçümü yapılabiliyor.