Anne Adayları’na Eğitimler Hız Kesmiyor

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde sürdürülen Gebe Okulu ile anneliğe adım atacak olan kadınlara uzmanları tarafından doğum öncesi, doğum anı ve sonrası ile ilgili çok gerekli bilgiler aktarılıyor. Bu süreçte kadınlar doğuma da psikolojik olarak hazırlanıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 12:43
yalovamiz.com

Gebe Okulu eğitimleri anne adaylarından büyük ilgi görüyor. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde tamamen ücretsiz olarak 4 seans halinde gerçekleştirilen eğitimlerde alanında uzman, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Ebe, Diyetisyen, Fizyoterapist ve Psikologlar da bulunuyor. Baba adaylarının da eşleri ile birlikte katıldıkları eğitimlerde uzman hekimler tarafından annelere gebelik, doğum ve doğum sonrası hakkında bilgiler veriliyor. Bu süreçte hem kendilerinde hem de bebeklerinde karşılaşacakları olağan ve olası komplikasyonlar ile ilgili de anne ve baba adayları detaylı bir şekilde bilgilendiriliyorlar.

Anne adaylarına Gebe Okulu’nda, gebelik beslenmesi, gebelik sürecinde yapılması gereken fiziksel egzersizler, bebek beslenmesi, aşılar, lohusalık, stres ve kaygı ile başa çıkma, babaların anneye verecekleri destek, emzirme gibi pek çok konuda bilgiler aktarılarak hem fiziki ve hem de psikolojik olarak bu sürece hazır hale gelmeleri sağlanıyor. Yalova Eğitim ve Araştırma hastanesi yetkilileri her hafta Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleştirilen bu eğitimlere tüm anne adaylarını davet ediyorlar.