Yalova’da 100 Ressam Projesi Başladı

Yalova Kafkas Kültür Derneği tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ressam Projesi kapsamında Rusya’dan 11 ünlü ressam Yalova’ya geldi. Ressamlar, Yalova’nın değişik konumlarında yağlıboya ve karakalem çalışmaları yaparak eserlerini derneğe bağışladılar.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Proje hakkında bilgi veren Yalova Kafkas Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir, projenin Dağıstan Cumhuriyeti "Lezginka Dans Müzesi” Başkanı Omar Omarov’un sponsorluğunda gerçekleştirildiğini söyledi. Aydemir, “Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebeti ile 2023 yılı sonuna kadar değişik tarihlerde ve değişik 100 ressamın katılımını sağlayarak, sene sonunda ilimizde, farklı şehirlerimizde ve farklı ülkelerde, uzman jüri üyelerinin seçeceği 100 eser cumhuriyetimizin 100. yılı anısına sergilenecektir” dedi.

Aydemir, ilk etapta Moskova ve St. Petersburg’dan gelen 11 ressamın 19-29 Eylül tarihleri arasında Yalova Uygulama Otelinde ve ilin değişik konumlarında resim çalışması yaptıklarını belirtti. Aydemir, “Ressamlarımız, Yalova’nın doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini tuvallerine yansıttılar. Eserlerini de proje kapsamında derneğimize bağışladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yalova Kafkas Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir, ayrıca ressamlar için Güney Köy ve Termal ilçesinde tanıtım gezileri tertiplediklerini ve ressamların Yalova’dan memnun ayrıldıklarını ifade etti. Aydemir, projenin devam edeceğini ve farklı ülkelerden farklı ressamların da Yalova’ya geleceğini sözlerine ekledi.