Yalova’da Asayiş Berkemal

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız düzenlediği toplantıda 2011 yılını değerlendirdi. İldeki asayiş olayları ile ilgili rakamları basınla paylaşan Akyıldız, “Hedefimiz, Yalova’yı suçluların ulaşamayacağı kent haline getirmek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova İl Emniyet Müdürü Selim Akyıldız Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısında, Yalova’daki kent güvenliği, Yalova’nın asayişi ve trafik sorununu ele aldı. Akyıldız, “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi 2010 yılının Mart ayında 11 noktada kamera sistemi kurularak faaliyete geçirilmiş, 8 noktada da kurulum çalışmaları halen devam etmekte. Ocak 2012 de faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. Suç ve suçluyla mücadelede daha etkin yönetim ve organizasyon sağlanacak. Kent Yönetim Sisteminin en önemli unsuru ise suçun oluşmasını engellemek. Böylece birçok suçun oluşması engellenerek işlenen suç faillerinin de yakalanması sağlanacak. Toplum Destekli Polislik ise polis teşkilatı ile halk arasında ilişkiyi güçlü tutarak problemlerinin altında yatan nedenleri bulmaya çalışır. Suçla etkin bir mücadele sağlayarak halkın yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışır.” dedi.

“Yunuslar olay yerine 3 dakikada ulaşıyor”

Selim Akyıldız, “Asayiş Bölge Müdürlüğü motorize ekiplerinin görevi suç ve suçluların yakalanması ve olaylar meydana gelmeden önleyici tedbirlerin alınmasını sağlıyor. Yunus Polis Birimimizin hizmete girmesi sağlanarak motosikletler alındı. Personel seçimi gerçekleşerek eğitimleri sağlandı. 15 günde bir Merkez ve İlçelerimizde Genel Asayiş ve Trafik uygulamaları yapılarak halkın huzuru en üst düzeye çıkarılmaya çalışılıyor. Olay yerine intikal 5 dakika olan hedefimizin aşılarak 3 dakika içerisinde olay yerine intikal kabiliyetleri geliştirildi. Suç haritaları hazırlanarak olay yeri saati yaş grupları ve hangi suçlar işlenmekte olduğu tespit ediliyor.” diyerek önleyici tedbirleri bu yönde geliştirerek suç oranlarında azalma meydana geldiğini belirtti. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli ekiplerin Yalova’da olası bir toplumsal olay meydana geldiğinde ani müdahale etmek için görevlendirildiğini söyleyen Akyıldız, yazın Yalova sahilinde görev yapmak üzere Martı Polis Birimi’nin kurulduğunu ve halktan olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. Yalova’da sürücülerin ve yayaların daha iyi seyahat edebilmeleri ve trafik düzenin sağlanması için trafik ekiplerinin sürekli devriye ve ring halinde görev yaptığına değinen Akyıldız, “ 2009 tarihinden itibaren Mobil sorgulama işlemleri yapılmaya başlanılmış ve bu proje ile birlikte trafik ekiplerimiz gelişmiş Avrupa ülkelerindeki alt yapıya sahip hale gelmiştir.”dedi.

“Hedefimiz, Yalova’yı suçluların ulaşamayacağı kent haline getirmek”

Akyıldız, “Ocak – Kasım 2011 tarihleri arasında 11 aylık süreçte 98 olaya müdahale edilip 149 şahıs yakalandı. Ele geçirilen suç unsurları arasında adli makamlarca aranan 11 şahıs yakalanmış 14 çalıntı oto bulunup sahiplerine teslim edilmiş 8 ruhsatsız tabanca 1 ruhsatlı tabanca 5 kesici ve delici alet ve 31 gram esrar elde edilmiştir” diyerek her şey Yalova halkının huzur ve güvenliği için 24 saat ve tam güvenlik hedeflerinin olduğu sokakların suçluların ulaşamayacağı kent haline getirmenin en büyük hedefleri olduğunu söyledi.