Üniversite Planı Meclisten Geçti

Yalova Üniversitesi’ne verilecek 940 dönümlük bölümün 1/1000’lik plana işlenmesi Yalova Belediye Meclisi’nin oy birliği ile onaylandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Belediyesi ile Yalova Belediyesi arasında gerginliğe neden olan Yalova Üniversitesinin 940 dönümlük kampus alanının 1/1000’lik plana işlenmesi konusu geçtiğimiz aylarda her iki kurumun görüşmeleri sonrasında tatlıya bağlanmıştı. Üniversite Kampus alanı olarak ayrılan 940 dönümlük bölümden 50 metrelik rekreasyon alanı ayrılması kaydı ile varılan anlaşma İmar Komisyonunda görüşüldükten sonra Yalova Belediye Meclisi gündemine geldi. İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın meclis üyelerine yapılan çalışmayla ilgili kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra geçilen oylamada 940 dönümlük alanın 1/1000’lik imar planına işlenmesine oy birliği ile karar verildi.

MECLİSE ÖZSÜMER BAŞKANLIK ETTİ

Yalova Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz gün sert tartışmalara neden olan Belediye Meclis Başkanlığına kim vekalet edecek tartışması sonrasında dün yurt dışına giden Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın yerine Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer meclise başkanlık etti. Belediye Meclisine, Meclis 1nci Başkan Vekili olarak kendisinin vekalet etmesi gerektiğini söyleyen ve aksinin olması halinde meclise katılmayacağını söyleyen AKP’li meclis üyesi Adem Gülsün ise dünkü ve bugünkü meclislere katıldı.