Özsümer, "Sabrımız Taştı"

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer Kentsel Dönüşümle ilgili sabırlarının taştığını söyledi. Özsümer, "Yılbaşına kadar TOKİ'den cevap gelirse gelir gelmezse biz kendi imkanlarımızla burada çalışmalara başlayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Halk arasında Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesinde TOKİ ve Yalova Belediyesi tarafından yapılması planlanan Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Projesi belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer TOKİ'nin sürekli konuyu ötelediğini belirterek, "Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık" dedi. Sabırlarının taştığını dile getiren Özsümer, "Kentsel dönüşümle ilgili biz yapacağımız her şeyi yaptık. Konut fiyatlarını sübvanse etmek için 6 milyon TL'lik yer verdik TOKİ'ye. Planlama çalışmalarını tamamladık. Şu ana kadar her hangi bir gelişme yok. Sürekli olarak öteliyorlar. Yılbaşına kadar bekleyeceğiz. Eğer bir gelişme olmazsa biz belediye olarak kendi projemizi hayata geçireceğiz. 3 yıldır TOKİ Projesi nedeniyle oraya elimizi süremedik. Orada ki vatandaşlarımızın sıkıntılarını da çok iyi biliyoruz. Yolları çökmüş, altyapısı perişan, her şey kötü orada" diye konuştu.

İnkılap Belirsizliğini Koruyor

İnkılap Vapuru ile ilgili de açıklamada bulunan Özsümer geminin akıbetinin mahkeme kararı ile netleşeceğini yineledi. Olayın belirsizliğini koruduğunun altını çizen Özsümer, "İnkılapta halen belirsizlik devam ediyor. mahkeme kararı çıkmadı. Oradan çıkacak karar doğrultusunda adım atacağız. Kaldırılmasına ya da kalmasına artık mahkeme karar verecek" dedi.

"Çevre Yolu İçin Hazırız"

Yalova Belediyesi ve karayolları tarafından gerçekleştirilecek olan Çevre Yolu Projesi konusunda da açıklama yapan Özsümer şu şekilde konuştu; "Safran bölgesindeki planlama çalışmasını yapıyoruz. O bölge plana açıldıktan sonra projeyi karayollarına göndereceğiz. Karayolları bu projeyi bekliyor. Hemen harekete geçecekler. Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında bu plan onaylanır onaylanmaz çalışmaların başlamasını hedefliyoruz"