Özsümer Patladı; “Adam Ol Mustafa”

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer yaptığı zehir zemberek açıklama ile AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan'a yüklendi. Özsümer, Pehlivan'ın açıklamalarını, "Seviyesizce, terbiyesizce, haddini aşan bir açıklama" olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında arboretum ihalesi ile ilgili olarak Yalova Belediyesi'ni topa tutmuştu. Pehlivan'a belediye kanadından zehir zemberek cevap geldi. İl Başkanı Mustafa Pehlivan'a, "Adam ol Mustafa" diye seslenen Özsümer, "Mustafa bey basın açıklaması yapıyor. Seviyesizce, terbiyesizce, haddini aşan bir açıklama. Bu açıklama ile adı Mustafa olan şahıs, bırakın beşeri ilişkileri, adeta siyasi ahlaksızlığını kusuyor, tüm Yalova’ya” dedi.

Mustafa Bey Kimdir?

“Mustafa bey kimdir” diye soran Özsümer, şöyle devam etti: “Katlı otoparkları engellemek için plana itiraz eden şahıstır. Termal bizim belediyemiz, Yalova’ya kaplıca suyu vermeyeceğiz diyen şahıstır. Adalar seferleri başlamasın diye il genel meclis üyelerine ret oyu verdiren şahıstır. Sağlıklı Kentler Birliği toplantısından bir gün önce UEDAŞ müdürüne baskı yaparak otobüs terminali ve gelen misafirlerin konaklayacağı TİGEM tesislerinin elektriğini kestirmeye çalışan şahıstır. Meclis üyesi olduğu dönemde arboretum arazisinin turizm tesis alanı olmasına oy veren şahıstır. Meclis ve encümen kararı ile ihaleye çıkılan bu bölgeye, kendi partisine üye işadamları dahil, tüm yatırıcılara, gerek basın yoluyla, gerekse il binasına davet ederek girmemeleri yönünde uyaran, ihaleye fesat karıştıran, şahıstır. Çaresiz kalınca, ihaleye çıkılan alanlara, belediyenin onca gayrimenkulü varken vergi ve SGK borcu bahanesiyle haciz koyduran şahıstır. 'Silikonları Çin malıymış, patladı' diyerek, hafif meşrep üslubunu belgeleyen şahıstır. Ve daha da iğrenç olan kısmı bundan sonra başlıyor. Mustafa bey, dilinin tasmasını çözmüş, benim işime aileme dil uzatma gafletine düşen şahıstır. Yarım asırdır kuyumculuk mesleğini sürdüren aileme ve çeyrek asırdan fazla ailemin geçimini sağladığım mesleğime ve kişiliğime, iftira atan, Kuyumcu Yusuf, markasına iftira atan şahıstır. İl başkanı olarak icraatları bunlardır”

Sen Nasıl Bir Çeşitsin?

Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, bugüne kadar çok sayıda il başkanı tanıdığını, kendisinin de Demokrat Parti’de il başkanlığı yaptığını hatırlatarak “Ama bunun gibisini hiç görmedim, nasıl bir çeşittir anlamadım. Yalanlarla, iftiralarla, hafif meşrep üslubuyla temsil ettiği iktidarın Yalova’da yüzünü kızarttığının, göğsündeki parti rozetini çıkardığında karınca kadar kalacağının farkında değil. O benim altınımın envanterini bırakacak, il başkanı olduktan bugüne kadarki kendi envanterine bakacak. Bu güne kadar her göreve seçim kazanarak geldim, derneklerden Yalovaspor’a; ticaret odasından, il başkanlığına ve meclis üyeliğine kadar hiçbir göreve atanarak gelmedim. Ama belediyede çalışan her memur arkadaşım kadar görevimi yerine getirmeye çalışıyorsam, onlarla birlikte mesai veriyorsam, bunu eleştireceğine takdir etmesi lazım. 'Eskiden kuyumcuydu, göreve geldikten sonra inşaatları oldu, malına mal kattı diyebiliyorsa' o’na adam haklı derim. Ama şimdi o’na ne haklısın diyebilirim, ne adamsın diyebilirim” diye konuştu.

Şiirle Seslendi

Özsümer, Mustafa Pehlivan’a Mehmet Akif Ersoy’un bir şiiriyle seslendi. İşte o şiir:İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum Nevruz?Ne büyük söyle, ne çok söyle, yiğit iş de gerek.Lafı bol karnı geniş soyları taklit etme;Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek.Nasihatim sana:''herzeyle iştigali bırak!Adamlığın yolu neredeyse, bul da girmeye bak!Adam mısın: ebediyyen cihanda hürsün gez;Yular takıp seni bir kimsecik sürükleyemez.Adam değil misin, oğlum, gönüllüsün semereKüfür savurma boyun kestiğin semercilere.Onun için Mustafa; Ya adam ol, ya adını değiştir. Çünkü, o ad ki, Bu millete, minareleri, al bayrakları hediye edenlere aittir"