Mecliste Performans Raporu Rötarı

Yalova Belediye Meclisi 2013 bütçesine esas teşkil edecek Performans Raporu'nun görüşmelerine hazırlığın tamamlanamaması nedeniyle son yılların en kısa toplantılarını gerçekleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Parti gruplarının Performans Raporu ile ilgili çalışmayı tamamlayamaması nedeniyle imar komisyonuna 3 konunun havale edilmesi sonrasında sona erdi. Yalova Belediye Meclisi 2013 bütçesinin belirlenmesinde etkili bir rol üstlenecek olan Performans Raporu'nun parti gruplarınca hazırlığın bitirilememesi nedeniyle yine aç kapa şeklinde bir oturum geçirdi. Kasım ayının 2. toplantısının kapatılması öncesinde ilgili birimlerden gelen 3 konu görüşülerek İmar Komisyonuna sevk edildi.

Adnan Menderes Mahallesine Öğrenci Yurdu Yapılacak

Meclis Adnan Menderes Mahallesinde bir yurt binası yapılabilmesi için mahallede belediyeye ait bir taşınmazın sosyal tesis alanına dönüştürülmesi gerekiyor. Bunun için gerekli olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında değişiklik isteği İmar Komisyonuna sevki gerçekleştirilen ilk konu oldu. Komisyon konuyla ilgili raporu meclise sunduktan sonra meclis bu konuyla ilgili nihayi kararını verecek.

Mahkeme Kararı 30 Gün İçerisinde Uygulamaya Sokuluyor

Mecliste görüşmeler öncesi komisyona sevki gerçekleştirilen bir diğer konu ise Tarım İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmaz malların bulunduğu alanda yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 bin ölçekli nazım imar planının onayı ile ilgili açılan red ve iptal davasına yönelik mahkemeden çıkan kısmen red ve kısmen iptal kararı oldu. Hukuk İşlerinden gelen bu talepte komisyonda görüşülüp meclis tarafından onaylandıktan sonra en geç 30 gün içerisinde uygulamaya sokulacak.

Bahçelievler Mahallesine Yeşil Alan

Bahçelievler Mahallesinin mevcut nüfus yoğunluğuna cevap verecek bir yeşil alan oluşturulması da komisyonda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek. Yalova Belediye Meclisi'ne gelen 3 talepte oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Komisyon konularla ilgili görüşünü birkaç gün içerisinde meclise sunacak.