Koçal, "Kalıpçılar Vadisi OSB Yalova'nın En Önemli Projesidir"

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından Yalova'da yapılacak olan Kalıpçılar Vadisi OSB'nin ve bu OSB içerisinde yer alacak İnovasyon merkezinin Yalova'nın önüne çıkan en önemli proje olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Koçal bu projenin hayata geçirilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal Yalova'da UKUB tarafından 340 dönüm arazi üzerinde kurulmak istenen Kalıpçılar Vadisi OSB ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koçal bu projenin Yalova'nın önüne çıkan en önemli proje olduğuna dikkat çekti. UKUB yetkililerinin de dile getirdiği kamulaştırma bedellerinin yüksek oluşunun bir olumsuzluğa neden olmamasını dilediğini vurgulayan Koçal, "Umarım kamulaştırma bedellerinin yükselişi Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'ni ürkütecek bir noktaya gitmez" dedi. Projeyi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kalkınma parojesi olarak niteleyen Koçal, "Biz eğer Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği tarafından yapılacak olan yatırımı Yalova'ya doğru anlatırsak ve burasının içinde yer alacak olan inovasyon merkezi içerisinde de pay sahibi olabilirsek, hayal ettiklerimizin hayata geçme ihtimalini görürsek, bunu devlete de anlatırsak ben bu projenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kalkınma projesi olacağına inanıyorum. O zamanda ben devletin yetkililerinin yerine olsam bu projenin olması için her türlü bedeli öderim. Bırakın devleti Yalova kenti olarak da kenti dönüştürecek, yüksek katma değerli ve teknolojisi ile istihdam niteliğini değiştirecek bir projeyse ki ben öyle olduğuna inanıyorum ve öyle formatlanması gerektiğine inanıyorum. Bu Yalova'nın en önemli hayati projesidir. Yalova'yı zenginleştirme, kalkınma, refah, kent kimliğinin belirginleşmesi noktasında bu kadar önemliyse o zaman bu kent elini taşın altına parasal olarak da sokmalıdır. Bu valiliğinde, belediyenin de, il özel idaresinin de asli görevlerinden bir tanesidir. Belediyelerin yol yapmak ne kadar görevi ise kentin geleceğinin belirlenmesinde etkili olacak bu tip organizasyonlarda işin altına maddi, manevi elini koymakta o derece asli görevdir. Biz belediye olarak elimizi taşın altına sokarız. Çünkü kentin geleceği bu projeye bağlı. Ben bu projenin 20-30 yıllık süreçte Yalova'nın önüne çıkan en önemli proje olduğuna inanıyorum. Türkiye şu seyirde devam ederken Türkiye'de ki diğer illerin önünde çok hızlı sıçrama yapma şansı tanıyacaktır bu proje. Yalova'da herkesin bu projeye sahip çıkması gereklidir" diye konuştu. Projenin Yakup Koçal'ın şahsi projesi gibi algılanmasından da son derece rahatsızlık duyduğunun altını çizen Koçal, "Tek üzüntüm 10 yıldır biz bu projenin lafını ettik. Proje sanki benim şahsi projemmiş gibi algılanıyor. O da ister istemez biraz siyasi rekabet malzemesine dönüyor. Bu doğru değildir. OSB'nin başı valiliktir. Belediye sadece kendi sınırları içerisinde var olduğu için OSB'lerin içerisinde bulunur" şeklinde konuştu.

Makam Değişikliği Var Ama Görev Değişikliği Yok

Yalova Belediye Başkan Yardımcılıklarında yaşanan değişikliklere de değinen Koçal, "Belediye'de 4 Belediye Başkan Yardımcılığı var. Bunlardan 2 tanesi bürokrasiden, 2'si ise meclisten olmak zorunda. Geçtiğimiz günlerde görevinden sağlık nedenleri gerekçesi ile ayrılan Hikmet Yavuz'un görevine Cengiz Dereli bakacak. Ancak bürokrat kökenli olduğu için Nurettin Yılmaz'ın yerine atandı. Nurettin Yılmaz ise 1. derece uzman kadrosuna çekilerek bürokrat başkan yardımcılığı için yer açtık. Yani Dereli kağıt üzerinde Nurettin Yılmaz'ın yerinde görünse de Hikmet Yavuz'un görevlerini yürütecek. Nurettin Yılmaz ise ulaştırmadan sorumlu olarak görevine devam edecek. Bu görünüşte bir makam değişikliği olsa da görev değişikliği değil. Yani Nurettin Yılmaz aslında görevini sürdürüyor" dedi.