İnce Sert Çıktı; “3 Maymunu Oynamayı Bırakın”

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde, Vopak konusunda AKP Milletvekili Temel Coşkun’a yüklendi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 17 Ağustos’ta yürürlüğe giren 648 sayılı kanun hükmünde kararnamenin, hükümete Vopak’ı Yalova’da kuracak yetkiyi verdiğini söyleyerek, Vopak’ın kurulmayacağını söyleyen AKP Milletvekili Temel Coşkun’a sert çıktı; “Palavrayı, 3 maymunu oynamayı bırakın, kervan yürüyor.” Gazipaşa Caddesi’nde Jineps Café Restaurant’ta basın mensuplarına verilen iftar yemeğine CHP Merkez İlçe Başkanı Gülsen Büker, il ve ilçe teşkilatı üyelerinin yanı sıra, İl Genel Meclisi’nin iki CHP’li üyesi Altuğ Doğan ve Bahar Doğan, Belediye Meclis Üyeleri Ümit Yalçın, Baydur Bilen, Kadir Koyuncuoğlu ile eski il başkanı Özcan Özel de katıldı. İnce, burada yaptığı açıklamalarda AKP Milletvekili Temel Coşkun’u Vopak’la vururken, Yalova siyasetinin dip yaptığını belirterek, yerel parlamenterler olarak nitelediği Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerini kendilerine gelmeleri uyarısında bulundu.

“Palavrayı bir kenara bırak, 20 Eylül’deki ÇED’e katıl”

1 Ağustos’ta Vopak’la ilgili ÇED değerlendirme sürecinin başlatıldığını belirten İnce, “ÇED süreci bir taraftan devam ediyor, diğer taraftan Temel Coşkun, Başbakan’la görüşmüş, bu olmayacak, diyor. Kimi kandırıyorsun? Şimdi palavrayı bir kenara bırakalım. Şimdi buradan başta AKP Milletvekili Temel Coşkun’a, belediye başkanları, meclis üyeleri ve tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum. Gelin hep birlikte 20 Eylül’de Vopak’la ilgili Ankara’da gerçekleşecek ÇED değerlendirme toplantısına katılalım. Ben orada olacağım. Bakalım TBMM Çevre Komisyonu üyesi olan, aynı zamanda bu kararnameye imza atan sayın Temel Coşkun da ÇED toplantısına katılacak mı? Onu hep beraber göreceğiz. 3 maymunu oynamayı bırakalım” dedi.

648 Sayılı KHK’nin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz”

17 Ağustos’ta yürürlüğe giren 648 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na her tür ölçekte imar planı yapma, yaptırma, onaylama yetkisi verdiğini kaydeden İnce, “Yani belediyelerin ve il genel meclislerinin yetkilerini elinden alıyorlar. Artık İl Genel Meclisi’nde sanayi alanlarıyla ilgili alınacak kararın bir hükmü kalmadı. Yalova’daki İl Genel Meclisi, Yalova’daki Belediye Meclisi, 3 ay içinde bir ruhsatı vermediği zaman, bakanlık bunu verebilir. Yani İl Genel Meclisi’nin yetkilerini by pass edebilir. Biz, CHP Anayasa Mahkemesi’ne bunun iptali için bayramdan sonra müracaatımızı yapacağız” dedi.

“Vopak için meclis araştırma komisyonu istedim”

Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdiğini açıklayan İnce, “Meclis bu işe el atsın, en az 20 milletvekilinin imzasıyla. Ben TBMM Meclis Başkanlığı’na bu konuda dilekçe verdim, araştırma komisyonu kurulması için. Şimdi bu 1 Ekim’den itibaren mecliste oylanacak. Bakalım Temel Coşkun ne oy kullanacak, AKP’lileri arkadaşlarını ikna edecek mi? AKP bu konuda samimi mi? Bu komisyonu kuracak mı, bunu göreceğiz hep birlikte. Yani bu kadar ucuz değil bu işler. Böyle iftar sofralarında gezip meydanı boş bulup muhalefet milletvekili de ortaya çıkmadı diye, öyle yağma yok, ortaya çıkarım ben zamanı gelince. Göreceğiz bakalım o meclis araştırma komisyonu konusunda oy verecek mi, ne oy verecek, AKP grubu ne oy verecek? Komisyonu kuracak mı kurmayacak mı, göreceğiz. Siyaset bir günlük bir iş değil. 4 seneliğine seçildik biz 4 günlük değil” dedi.

“Temel Coşkun 2 samimiyet testinden geçecek”

İnce, Temel Coşkun’un 2 samimiyet testiden geçeceğini söyleyerek, “20 Eylül’de orada olup Vopak’a hayır diyebilecek mi, TBMM’nde Vopakla ilgili önergede AKP’li Milletvekillerini Vopak’a hayır demeye ne kadar ikna edebilecek, kendisi ne oy kullanacak?” diye konuştu.

“25 yıldır siyasetteyim, böyle bir dönem görmedim”

Yalova’da siyasetin dip yaptığını da söyleyen İnce, “25 yıldır siyasetin içindeyim, böyle bir şey görmedim. Bunları afişe etmeliyiz. İl genel ve belediye meclis üyelerini kastederek bilerek söylüyorum. İşini iyi yapan doğru kararlar alınması için uğraşanlar var. Bir taraftan kimin eli kimin cebinde belli değil. Ya bunlar TBMM üyesi olsaydı ne olacaktı, bunları uyarıyorum, kendinize gelin. Küçük menfaatler uğruna, kentin geleceği ile oynanıyor. Saf değiştiriliyor. Buradan tüm meclis üyelerini uyarıyorum. Ne oluyor kendinize gelin. Bu söylediklerime kızacaklarını biliyorum. Bana kızabilirler. Ama Yalova’da siyaset bu kadar dibe vurmamalı. Küçük çıkarlar için Yalova’nın geleceğiyle oynamayın. İlk kez Yalova’da böyle bir belediye ve İl Genel Meclis üyeleri görüyoruz. Parti ayırt etmiyorum. İyiyi kötüyü birbirinden ayıralım.Yalova iyi yönetilmiyor” dedi.

“Koçal parti desteği nedir bilmediği için anlayamamıştır”

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri Altuğ Doğan ve Bahar Doğan’ı hedef alan açıklamalarıyla ilgili de konuşan İnce, “Benim muhatabım değil, arkadaşlarım gerekli cevabı verir. Ama şunu söylemek istiyorum, bu iki arkadaşım yıllardır siyasetin içindedir. Kimse bu arkadaşların siyasi rant elde ettiklerini söyleyemez. Parti desteğini arkalarına almalarına gelince, tabi ki desteğimiz tam. Sayın belediye başkanı parti desteği nedir bilmediği için pek anlayamaz bunu. O kendi işine baksın” diye konuştu.