Ağaoğlu’na Sözünü Hatırlatacak

Geçtiğimiz yıl milletvekili aday adayı Ali Demirhan’a destek amacıyla Yalova’ya gelen ve burada “Reklamdan kazandığım parayla ilk işim Yalova’ya okul yaptırmak” diyen ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun henüz herhangi bir girişimde bulunmadığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Ağaoğlu’ndan randevu talep edip destek isteyeceğini kaydetti. Geçtiğimiz yıl Mart ayında kendisine ait helikopterle Yalova’ya gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Yalova için okul sözü vermişti. Reklam gelirlerini eğitime bağışladığını söyleyen Ağaoğlu’nun Yalova’da okul yaptırılmasıyla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadığı ortaya çıktı.

Randevu Talebinde Bulunacak

Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ise İşadamı Ali Ağaoğlu’nun verdiği sözle ilgili herhangi bir girişimde bulunmadığını söyledi. Ağaoğlu’ndan randevu talebinde bulunacağını belirten Müdür Yurtman, “İşadamı Ali Ağaoğlu basın önünde sözünü verdiği okul için bu zamana kadar herhangi bir girişimde bulunmadı. Bunun için kendisine resmi yazı yazacağım ve randevu talebinde bulunacağım. Bizim çok acil okul ihtiyaçlarımız var. Bazen elimiz kolumuz bağlanıyor. Eğitime destek veren hayırsever destekçilerimiz de az. Haftaya kendisine yazıyı ulaştıracağım. Bizim imkânlarımız sınırlı. Burada belirli sanayi sektörleri eğitime katkıda bulunmuş ama her zaman onlardan talep etmek olmaz. Ağaoğlu gibi hayırsever insanların yapacağı desteklere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Ağaoğlu Ne Demişti

Bilindiği üzere İşadamı Ali Ağaoğlu kendisine ait helikopterle 27 Mart 2011 tarihinde Yalova’ya gelmiş, AK Parti Yalova Milletvekili Aday Adayı İşadamı Ali Demirhan’a destek olduğunu belirtmişti. Bu esnada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, reklamlarda oynamak için fazla para istediğini dile getirmişti. Ağaoğlu, o tarihte gazetelere verdiği demeçte şu ifadelere yer vermişti: “En son Türk Hava Yolları reklam teklifinde bulundu. 5 milyon dolar istedim. Reklamdan aldığım parayı eğitime bağışlıyorum. İnşallah iyi bir reklam geliri alır, onunla da Yalova’ya bir okul yaparım. Reklamdan aldığım ilk parayla Yalova’ya okul yapacağım.”