Yalova Ve Kars Arasındaki İşbirliğini Konuştular

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Kars Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri Yalova ve Kars arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi konusunu masaya yatırdılar.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 12:01
yalovamiz.com

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) ziyareti kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyarette, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, Başkan Yardımcısı Galip Atik, Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Yazıcı, Meclis Üyesi Köksal Ketenci ve üyeler de hazır bulundu. Karşılıklı işbirlikleri ve ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, iki il arasında işbirliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

KTSO Başkanı Kadir Bozan, "Kars, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyeliyle ön plandadır. Yalova ile işbirliğimizi artırarak, bu potansiyeli daha da geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

YTSO Başkanı Cemil Demiryürek ise, "Kars ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik çok önemli potansiyelleri var. Yalova ve Kars arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin her iki ile de önemli katkılar sunacağı göz ardı edilemez bir gerçek. Biz de odalarımız arasındaki ilişkiyi güçlendirirken illerimiz arasındaki işbirliğinin de buna paralel gelişeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin anısına oda başkanları birbirlerine hediyeler sundular. Kadir Bozan, Cemil Demiryürek'e Kars'ın meşhur kaşar peynirini hediye ederken, Demiryürek de Bozan'a Yalova'nın ünlü çiçeklerinden oluşan bir buket sundu.

Toplantının sonunda, iki oda arasında turizm, tarım, sanayi ve eğitim alanlarında işbirliği yapılarak ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Bu işbirliğinin, her iki il için de ekonomik ve sosyal faydalar sağlaması bekleniyor.