Eruslu'dan YÖK Başkanlığı Sorusuna Esprili Cevap

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu Yalova Üniversitesi'nin 2 üyesinin YÖK'e seçilmesi sonrasında YÖK Başkanlığı niyetinin olup olmadığı sorusunu esprili bir dille cevapladı. Prof. Dr. Eruslu, "YÖK öyle bir şey" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Niyazi Eruslu gazetecilerin sorusunu yanıtladı. YÖK'e Yalova Üniversitesinin 2 üyesinin seçilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Eruslu, "Her reaksiyonun birinci dereceden etkisi kaynağınadır" dedi. Yalova Üniversitesi'nin 2 üyesinin bulunduğu YÖK'ün başkanlığını düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine ise Rektör Eruslu her zamanki esprili tavrı ile cevap vererek, "YÖK öyle bir şey" dedi. Yalova Üniversitesi'nin tek amacının Yalova'yı bir numara yapmak olduğuna da değinen Eruslu, "Biz YÖK Başkanlığı için değil Yalova için geldik. Yalova'ya hizmet edeceğiz. Yalova Üniversitesi olarak Yalova'yı Number One (Bir numara) yapmak istiyoruz. Anlayacağınız YÖK öyle bir şey. O nedenle tüm imkanlarımızı kullanacağız. Dekanımız Talip Alp'i Türkiye Bilim Kuruluna soktuk. Rektör Yardımcımız Hüseyin Yıldırım Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesi artı YÖK üyesi seçildi. İbrahim Hatipoğlu dekanımız YÖK üyesi seçildi. Her kademede Yalova'nın bayrağını en üstlere çıkartmak için çaba harcıyoruz. Bunun Yalova Üniversitesine yansıması çok olumlu olacak. Her reaksiyonun birinci derecedeki etkisi kaynağına olur" dedi.

Rektörlük İçin Çelik Bina

TİGEM arazisinde Rektörlüğün yerleşeceği çelik konstrüksiyon bir bina için ihalenin gerçekleştirildiğini de dile getiren Eruslu, "Kampus binasının yerleşim projesi bitti. Hızlandırmak ve bir an önce rektörlüğü taşımak için çelik konstrüksiyon ihalesi yaptık. İhale neticelendi. Her hangi bir itiraz olmaması durumunda Mart ayına bu bina yetişecek. 1 er ay ihale ile 2 ihale daha gerçekleştirecek ve kampusu oluşturmaya başlayacağız" diye konuştu.

"Üniversiteler Yasa Tasarısı İçin Çalışma Yapıyoruz"

Üniversiteler Yasa Tasarısı ile ilgili olarak görüşlerini de ortaya koyan Eruslu şu şekilde konuştu; "Üniversiteler yasa tasarısı ile ilgili 15 Kasım'da Üniversiteler Üst Kurulu'nda büyük bir toplantı var. Orada olgunlaşacak. Ancak bu yasa için anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliği yapılmaksızın atılacak her adım, alınacak her karar çok da bağlayıcı olmayacaktır. Bizde Yalova Üniversitesi olarak bu konuda bir çalışma sürdürüyoruz. Çalışmaları Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Seyit Deliduman takip ediyor. Onu da YÖK'e sunacağız"